The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

10 Geweldige dingen die een VPN kan

3 Mins read

Een VPN kan in veel gevallen een belangrijke barrière vormen die je kan beschermen tegen hackers. Het lijkt een onmisbaar programma voor de bescherming van jouw privacy en digitale veiligheid. Hieronder gaan we dan ook kijken naar een tiental dingen die een VPN voor jou kan betekenen. Eerst gaan we echter in op wat dit precies is.

Wat is een VPN?

Een VPN zorgt voor een versleutelde ‘tunnel’ tussen jouw digitale apparaat en een server. Dit werkt onder meer op bijvoorbeeld je laptop, pc en smartphone. De VPN-aanbieder geeft je een nieuw IP-adres wanneer je het programma aanzet. Dit IP-adres wisselt meerdere keren, zodat jouw internetactiviteiten niet naar jou herleid kunnen worden. Start je dit programma op, dan kun je een land kiezen waarmee je verbinding wilt maken met de server. Dit heeft grote voordelen, maar hier gaan we later verder op in.

Openbare wifi-netwerken

Allereerst zorgt een VPN ervoor dat jij veilig kunt internetten op openbare wifi-netwerken. Ook in dit geval is namelijk jouw verbinding versleuteld. Hoewel je er ook voor kunt kiezen om je mobiele internet te gebruiken, is het een handige manier om te internetten zonder dat je databundel wordt aangesproken.

Voorkom ISP-tracking

ISP-tracking wordt gebruikt om data te verzamelen over jouw internetgebruik, zoals locatie, zoekgeschiedenis en het gebruik van apps. Door deze data te verkopen aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in advertenties, worden er steeds specifiekere advertenties voor jou gemaakt.

Anoniem internetten

Daarnaast kunnen derde partijen minder goed volgen waar jij mee bezig bent als je gebruik maakt van een VPN. Vaak zien we dat een VPN ook gebruikt wordt om anoniem content te downloaden, zoals games, films en series.

Shoppen op reis

Een VPN geeft je ook de mogelijkheid om online te shoppen in het buitenland. Stel dat je op reis een aanbieding ziet die je niet wilt missen, maar dat je wordt doorgestuurd naar de website van de aanbieder in dat land? In zo’n geval kun je ervoor kiezen om je VPN te gebruiken en te verbinden met een server in Nederland. Dan krijg je namelijk de website in het Nederlands en kun je eenvoudig gebruik maken van deze actie.

Voorkom het verzamelen van data

Wanneer jij een website bezoekt, wordt er door deze website data over jou verzameld Dit doet de website zelf. Deze data wordt vervolgens gebruikt om gepersonaliseerde advertenties voor jou te maken. Wil je dat dit niet langer gebeurt dan is een VPN de oplossing. Deze maskeert namelijk jouw eigen e-mailadres, waardoor de gepersonaliseerde advertenties verleden tijd zijn.

Remote werken

Een VPN wordt daarnaast veel gebruikt om remote werken te stimuleren. Bedrijven willen namelijk niet dat gevoelige data op straat komt te liggen. Door een VPN-verbinding op te zetten kun jij toch alle data van jouw bedrijf op een veilige manier raadplegen.

Communiceer met vrienden en familie

Wat veel mensen niet weten is dat er bepaalde landen zijn waar sommige apps niet zijn toegestaan. In China is bijvoorbeeld Facebook en WhatsApp niet toegestaan. Dit maakt het veel lastiger om met je vrienden en familie te communiceren. Door gebruik te maken van een VPN kun je het laten lijken alsof jij je in een ander land bevindt. Hierdoor worden de apps gewoon weer actief.

Films en series streamen

In veel gevallen is content specifiek beschikbaar per regio. Het kan daarom zijn dat jij jouw favoriete film of serie niet kunt zien. Door verbinding te maken met een server in een ander land kun jij alsnog de films en series kijken die je graag wilt.

Verhoog internetsnelheid

Ook kan een VPN ervoor zorgen dat jouw internetsnelheid verhoogd wordt. Vaak zit er namelijk een beperking op jouw bandbreedte. Een VPN kan hiervoor de oplossing zijn. De beperking van de bandbreedte wordt weggehaald en in sommige gevallen kan zelfs de maximale internetsnelheid geboden worden.

Hackers buiten de deur

Tot slot is een VPN erop gericht om hackers buiten de deur te houden. Ze vallen jouw apparaat vaak aan via het IP-adres. Aangezien de VPN-aanbieder jou een ander IP-adres heeft verschaft, loop je zelf dus weinig risico. De aanval is namelijk gericht op de VPN-server en niet op jouw eigen thuisnetwerk.

Er zijn dus veel belangrijke voordelen van het aanschaffen van een VPN. Wanneer je daadwerkelijk een VPN gaat kiezen, is het belangrijk om te kijken naar het aantal servers dat de aanbieder heeft, de snelheid die aangeboden kan worden en natuurlijk de kosten die hierbij komen kijken. Heb je eenmaal een programma gekozen, dan is er niets wat jou nog in de weg staat om gebruik te maken van de hierboven genoemde voordelen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Prijzen, specificaties en kenmerken van de nieuwe iPhone 12

Related posts
More #MNLK

3x voordelen van een VPN op reis

2 Mins read
Als je op reis bent, gebruik je regelmatig internet. Bijvoorbeeld om een leuk restaurantje uit te zoeken, je volgende sightseeing dagje uit…
Cars & Tech #MNLK

5 redenen waarom een gratis VPN geen goed idee is

3 Mins read
Ben je van plan een gratis VPN te gebruiken? Dan kun je daar het best nog een keer goed over nadenken. Gratis…
More #MNLK

Wat is een VPN?

1 Mins read
VPN staat voor ‘Virtueel Particulier Netwerk’, ook wel een privénetwerk genoemd en is de veilige verbinding tussen het apparaat dat je in…