More #MNLK

27 Club: de legendarische club waar je liever geen lid van wordt

2 Mins read
More #MNLK

27 Club: de legendarische club waar je liever geen lid van wordt

2 Mins read

De 27 club is een legendarische club van artiesten of beroemdheden die op hun 27e overleden. De lijst wordt vaak aangehaald in de media en wanneer een grote naam worstelt met de roem en het leven wordt er soms geopperd dat deze zich wel eens zou kunnen aansluiten bij de 27 club. Van bijvoorbeeld Amy Winehouse wordt zelfs gezegd dat ze altijd al bang was om bij deze club te komen en dus om vroegtijdig te overlijden. Helaas werd dit ook waarheid. Wat is de geschiedenis van de club van 27 en welke namen horen erbij? Je leest het hier!

Het begin van de 27 club

De eerste keer dat de 27 club werd genoemd was bij het overlijden van Jim Morrison, de zanger van The Doors. Niet lang daarvoor waren ook Jimi Hendrix, Janis Joplin en Brian Jones op 27 jarige leeftijd overleden. Dit was het begin van de 27 club. Een tijd lang dacht men dat artiesten rond deze leeftijd in de piek van hun leven zaten, wat door onderzoeken echter is weerlegd. Wel is aangetoond dat roem en alles wat daarbij komt kijken het risico op een jonge dood verhoogt. Het is echter niet zo dat dit geldt voor de specifieke leeftijd van 27.

De doodsoorzaak van de meeste leden van de 27 club is alcohol, drugs, een combinatie hiervan of zelfmoord, al dan niet beïnvloedt door alcohol en drugs. In het algemeen kan worden gesteld dat de leden van de club van 27 ten onder zijn gegaan aan de roem en het artiestenleven.

YouTube video

Leden van de 27 club

Naast de al genoemde leden zijn er nog een aantal bekende namen die zich helaas hebben aangesloten bij de 27 club. Zo stierf Kurt Cobain van Nirvana op 27 jarige leeftijd door zelfmoord, hoewel er complottheorieën zijn die beweren dat het geen zelfmoord was. Cobain zou in zijn tienerjaren hebben gezegd dat hij graag bij de club wilde horen, en zijn moeder waarschuwde hem nog dat hij niet bij de 27 club terecht moest komen.

Ook Amy Winehouse sloot zich bij de club aan toen ze overleed aan een alcoholvergiftiging. Ook Winehouse worstelde met de roem en verslavingen en was dus zelf bang om bij de 27 club te komen.

Naast deze leden zijn er nog andere namen die door sommigen bij de lijst worden genoemd, bekende en iets minder bekende mensen. Ook Avicii, de Zweedse DJ, wordt soms bij het lijstje gevoegd. Hij had heel veel problemen met het artiestenleven en de roem en worstelde met verslavingen. Hoewel hij op 28 jarige leeftijd overleed wordt hij daarom toch in verband gebracht met de 27 club.

Feedback -> info@mnlk.nl