The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

3 ademhalingsoefeningen bij yoga

1 Mins read

Het ‘ademwerk’ wordt op de yogamat al te vaak een bijrol toebedeeld. Het loont echter zeker de moeite om het eens een kans te geven. Je zult je realiseren dat het heel veel voordelen oplevert. Hierna drie technieken voor ademhalingsoefeningen bij yoga die je kunt proberen.

Ademhalingsoefening yoga

Tips voor ademhalingsoefeningen bij yoga

1. Adembewustzijn

Begin met te achterhalen waar je adem is en wat hij doet. Weet wanneer en waarom je adem oppervlakkig is, of wat hem sneller maakt. Dit is echt waardevolle informatie in het creëren van stressbestendigheid. Alleen al het bewust worden van je adem heeft de neiging om het te vertragen. Adem door je neus, observeer de inademing en uitademing. Wat gebeurt er sneller? Wat is langer? Doe dit zeker gedurende 2-3 minuten.

2. Ujjayi Pranayama

Deze klassieke pranayama-praktijk, die bekend staat om zijn zachte, rustgevende geluid dat lijkt op het breken van oceaangolven, kan de ontspanningsreactie van de langzame ademhaling verder verbeteren. De trillingen in het strottenhoofd stimuleren zintuiglijke receptoren die een kalmerend effect induceren. Adem in door je neus, open dan je mond en adem langzaam uit, waarbij je een “HA” geluid maakt. Probeer dit een paar keer, sluit dan je mond en houd de achterkant van je keel in dezelfde vorm als je gewend bent om de “HA” te maken, terwijl je uitademt door de neus.

3. Nadi Shodhana Pranayama

Hoewel er geen duidelijk wetenschappelijk bewijs is om de effecten van deze techniek te ondersteunen, wees één studie uit dat binnen zeven dagen na het beoefenen van deze techniek, overactieve zenuwstelsels in opnieuw in evenwicht werden gebracht.

Ga comfortabel zitten. Sluit je rechterhand in een zachte vuist voor je neus en strek vervolgens je duim en ringvinger uit. Sluit je rechterneusgat zachtjes met je duim. Adem in door je linkerneusgat en sluit het vervolgens af met je ringvinger. Open je rechterneusgat en adem langzaam uit door het neusgat. Adem in door het rechterneusgat en sluit het dan af. Open je linker neusgat en adem langzaam uit door het neusgat. Herhaal dit 3-5 keer.

Related posts
More #MNLK

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een yogamat?

1 Mins read
Een yogamat is de ideale basis voor alle soorten yoga. Omdat yogastijlen zoals Yin Yoga, die de neiging hebben rustig en meditatief…
Mind & Soul #MNLK

Oefeningen om stress ter verminderen

1 Mins read
Heb je last van stress? Dit is een teken van je lichaam dat je even een stapje terug moet doen. De volgende…
Mind & Soul #MNLKRelax & Travel #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Prachtige en zeer populaire Yoga muziek

1 Mins read
Het kan heel aangenaam zijn om muziek te gebruiken tijdens het beoefenen van yoga. Yoga muziek kan helpen bij het bepalen van…