The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLK

3 leuke pasta recepten

1 Mins read

Pasta gerechten zijn erg populaire gerechten en worden over heel de wereld gegeten. Er zijn verschillende pasta’s en hiervan worden dan ook diverse gerechten bereid. De ene voegt bijvoorbeeld gehakt toe aan pasta, de ander kaassaus en de ander tomatensaus. Hoe dan ook zijn er talloze leuke pasta recepten die zeker het proberen waard zijn. Hieronder vindt je 3 leuke pasta recepten.

Enkele leuke pasta recepten

Pasta pesto kip

Pasta met pesto en kip is een erg lekkere en romige pasta gerecht. Naast de pasta zelf zijn kipfilet, room, pesto, olijfolie, peper en zout onmisbare ingrediënten bij het bereiden van dit gerecht. Naar eigen voorkeur kunnen eventueel ook uitjes, rucola en pijnboompitten worden toegevoegd. Bij deze pasta bak je de ingrediënten waarna je de gekookte pasta toevoegt. Deze combinatie laat je nog even kort in de pan bakken waarna de pasta klaar is.

Pasta Funghi

Pasta Funghi is een erg populair pasta gerecht met champignons en room. Het heeft een zachte smaak en lukt goed. Voor deze pasta zijn champignons en room zeer belangrijke ingrediënten die in principe onmisbaar zijn. Verder worden er naast de pasta een aantal teentjes knoflook gebruikt, wordt er vaak peterselie toegevoegd en zitten er sjalotten in de pasta. Linguine is een erg populaire pastasoort bij dit gerecht, maar ook pennen worden regelmatig gebruikt bij Pasta Funhi.

Pasta broccoli en kruidenroomkaas

Dit gerecht is een gerecht dat in de oven wordt bereid. Bij deze pasta is broccoli onmisbaar, maar ook kruidenroomkaas kan niet ontbreken. Daarnaast worden er gedroogde tomaatjes toegevoegd aan de pasta. Het is geen gerecht dat erg veel ingrediënten nodig heeft. Naar voorkeur kunnen er aan de pasta walnoten worden toegevoegd, maar dit is niet noodzakelijk. Bij deze pasta wordt de broccoli gekookt, afgegoten en kookt de pasta alvorens deze de oven in gaan. De oven wordt op een temperatuur van 200 graden voorverwarmd.

Leestip -> Wat weet jij over tafelmanieren? Oftewel etiquette?Hoe maak je een heerlijke Espresso Martini?