The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

3 redenen om te investeren in diamanten

2 Mins read

Je hoort het steeds vaker: mensen die op zoek zijn naar iets om in te investeren. Zo zijn de meest gebruikelijke opties bijvoorbeeld het investeren in vastgoed, beleggingen of goud & zilver. Tegenwoordig zijn er ook talloze andere opties waarbij je er op langer termijn mogelijk veel financiële voordelen uit kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan de diamant, de eeuwige edelsteen, die hun kracht de afgelopen jaren sterk hebben waargemaakt. Hieronder lees je waarom.

#1 Stijgt in waarde

Wanneer je besluit om diamanten te kopen, dan weet je bij voorbaat dat dit al een flinke investering zal zijn. Maar in tegenstelling tot veel andere producten, hebben diamanten de kracht dat ze in waarde stijgen. Doordat onze economie flink groeit kunnen steeds meer mensen diamant en goud veroorloven. Het aanbod daarentegen blijft dalen, omdat het een natuurproduct is en de bronnen hiervan beperkt zijn. Zo komt er meer vraag naar het investeren in diamant, maar wordt het aanbod minder. Om deze reden kan er een flinke prijsstijging ontstaan en kunnen de gekochte diamanten in waarde toenemen.

#2 Investeren biedt zekerheid

Net zoals wij mensen, zijn diamanten ook helemaal uniek. Iedere diamant heeft namelijk een eigen certificaat en kan nagetrokken worden of deze diamant wel echt is. Zo wordt de kwaliteit van de diamant bepaald aan de hand van de 4 C’s: Carat, Clarity, Colour en Cut. Bij deze vier onderdelen draait het om de kleur, het gewicht, de zuiverheid en de slijpvorm. Aan de hand hiervan wordt dan vaak ook de prijs van de diamant vastgesteld. Doordat een diamant een natuurelement is, zal het product de waarde ook niet snel verliezen. Ook in het verleden, zoals bijvoorbeeld de crisis van 2008, heeft de diamant laten zien dat ze bestand zijn tegen crashes op de markt. Terwijl ieder ander onderdeel van een belegger instortten, bleef de geslepen diamant zijn eigen waarde behouden.

#3 Transparante markt

Wat veel mensen niet weten is dat de diamant juist een ethische investering is. De markt rond diamanten kopen is een transparante markt, waarbij er eerlijke handel plaatsvindt. Dit is wel even anders als we kijken naar vroeger waarbij het aanbod vooral via de illegale markt werd verhandeld. Tegenwoordig wordt elke diamant door experts beoordeeld op de 4 C’s. Van het proces van winning tot verkoop staat nu een eerlijk loon tegenover de werknemers waardoor de markt compleet is veranderd. Dit geeft veel mensen een fijn gevoel en zekerheid om te investeren in een diamant.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: 140 miljoen tot wel 400 miljoen voor de duurste diamant ter wereld!

Related posts
Business & Luxury #MNLK

140 miljoen tot wel 400 miljoen voor de duurste diamant ter wereld!

2 Mins read
De geschiedenis en de mythes van ’s werelds duurste diamant, de Koh-I-Noor. Sinds mensenheugenis spelen diamanten al tot de verbeelding. De grootte,…