The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

3 tips om je fitter en vitaler te voelen 

2 Mins read

Het kan zijn dat je, ondanks voldoende rust, je wel eens vermoeid en futloos voelt. Hier heeft iedereen wel eens last van, maar het liefst voel jij je natuurlijk op-en-top fit! Dit heb je gedeeltelijk zelf in de hand door je voeding en levensstijl. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij je weer helemaal fit voelt. 

Tip 1: voel je fit door een detox

Ben je er bewust van dat je een tijdje ongezond hebt geleefd? Bijvoorbeeld door ongezond eten en drinken, of het ervaren van veel stress. Dan kan het een goed idee zijn om voor een detox te kiezen. Een detox helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren. Er zijn verschillende manieren om te detoxen. Je kan dit zelf doen door bijvoorbeeld enkel (groene) groenten te eten en water te drinken, maar er zijn ook speciaal ontwikkelde detox-producten. Een voorbeeld hiervan is detox thee, waarbij je naast je voeding speciale thee drinkt. Deze thee helpt jouw lichaam om zich te reinigen van afvalstoffen. Het is wel belangrijk om naast het drinken van deze thee, een gezonde levensstijl aan te houden.

Tip 2: stay hydrated!

Genoeg water drinken is de beste start om je weer gezond te voelen. Het wordt aanbevolen om per dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Maar waar is water nu precies goed voor? Ten eerste helpt vocht bij het oplossen van voedingsstoffen, waardoor ze kunnen worden opgenomen in de darm. Daarnaast helpt vocht bij het transport van voedings- en afvalstoffen in het bloed. En tot slot regelt het ook je lichaamstemperatuur. Wist je overigens dat je door sporten wel 1 tot 2 liter vocht kan verliezen? Ook met het warme weer verlies je extra vocht. Genoeg drinken is dus echt heel belangrijk! Wist je dat er ook speciale thee blends zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld een goede nachtrust, ondersteuning bij de overgang of een gezonde moedermelkproductie? Neem hiervoor eens een kijkje bij Tastea!

Tip 3: krijg meer energie door lichaamsbeweging

Wanneer je thuis komt van een lange dag werken, begrijpen wij heel goed dat je niet altijd zin hebt om nog van je bank af te komen en te gaan sporten. Toch krijg je lichaam nieuwe energie van fysieke inspanning. En ken je dat gevoel dat je blij bent dat je bent gaan sporten en je erg goed voelt daarna? Dat komt omdat je lichaam extra endorfine aanmaakt wat een geluksgevoel heeft. Dus wellicht is het toch het proberen waard om die sportschoenen aan te trekken.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Populaire supplementen in de fitnesswereld

Related posts
More #MNLK

ZO kom je van A naar B en ben je wel lekker buiten

2 Mins read
Je hebt vast wel eens over een fietsvakantie gehoord. Nu de e-bike bezig is met een enorme groei in populariteit zul je…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe lang zou je moeten trainen per dag?

1 Mins read
Je houdt van sporten of je houdt er niet van. De ene persoon vindt het heerlijk om elke dag te trainen, terwijl…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Stoppen met caffeine voor 30 dagen: heeft het zin om koffie links te laten liggen?

1 Mins read
Ik start de dag met twee Nespresso’s in één kop. Rond 9 uur weer één en rond 13.00 weer één, rond 16.00…