The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

3 tips om je haar sneller te laten groeien

2 Mins read

Trends op het gebied van haar lijken wel per dag te veranderen. Maar er is één haarstijl die altijd in de mode is: lang haar! Lang haar staat iedereen, of je nou krullen, golven of stijl haar hebt. Maar hoe zorg je nou dat je haar snel de gewenste lengte bereikt? In deze tekst hebben wij 3 verschillende tips op een rij gezet die jou helpen om je haar sneller te laten groeien.

Tips om je haar sneller te laten groeien

Tip 1: was je haar niet te vaak. Om je haar sneller te laten groeien, is het belangrijk dat je hoofdhuid gezond is. Helaas werkt het overmatige gebruik van shampoo uitdrogend voor zowel de hoofdhuid als het haar zelf. Hoe vaker je je haar wast, hoe meer je dus je hoofdhuid uitdroogt. Gelukkig is het zo dat wanneer je je haar minder vaak wast, het ook minder snel vet wordt. Door je haar minder vaak te wassen, train je als het ware je hoofdhuid om minder snel oliën aan te maken. Je hoeft je dus niet met vette haren te vertonen. Uiteindelijk zou één keer je haren wassen per week genoeg moeten zijn. Op de lange termijn zorgt minder aanraking met shampoo ervoor dat je hoofdhuid gezonder wordt en je haren dus sneller gaan groeien!

Tip 2: let op je voeding. Om je haar optimaal te laten groeien, is het erg belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. De juiste vitamines en mineralen zijn erg belangrijk om binnen te krijgen voor snelgroeiend haar. Deze vindt je in noten, zaden, avocado’s, eieren, bessen, groene groentes en vette vis. Je kunt om deze stoffen binnen te krijgen ook supplementen slikken. Er bestaan bijvoorbeeld vitaminepillen en gummies die speciaal zijn samengesteld voor het haar. Naast vitamines en mineralen, is het binnenkrijgen van genoeg water ook erg belangrijk. Door op zijn minst 2-3 liter water per dag te drinken, zorg je ervoor dat je niet uitdroogt. Hierdoor kan je haar zo snel mogelijk blijven groeien.

Tip 3: knip je puntjes regelmatig bij. Je zou misschien denken dat je om je haar lang te laten groeien de schaar moet vermijden, maar niets is minder waar. Wie gezonde lange lokken wil, moet regelmatig zijn of haar gespleten puntjes bij knippen. Wanneer dit niet gebeurt, splijten de puntjes namelijk steeds verder. Dit zorgt ervoor dat je haar er ongezond uit ziet en je op een later moment een groter stuk van je haar moet afknippen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Wat is er mogelijk met een haartransplantatie?
Leestip -> Wat te doen met je eerste grijze haar?

Related posts
More #MNLK

Wat is er mogelijk met een haartransplantatie?

2 Mins read
Als je al op jonge leeftijd te maken hebt met haaruitval, kan dit je onzeker maken. Daarom is jou er mogelijk veel…
More #MNLK

Hoe krijg je de perfecte baard?

1 Mins read
Mannen met baarden, de hipsters van deze tijd, zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Wil je jezelf ook wagen…