More #MNLK

3 tips voor het stijlvol inrichten van jouw badkamer

2 Mins read

Je wilt je badkamer een make-over geven, want deze doet het nu al vrij lang met een basisinrichting. Toen je kwam wonen in dit huis heb je de belangrijkste dingen gekocht, zoals een badmat en handdoeken, maar je hebt nooit echt tijd gespendeerd om deze ruimte aan te kleden. Het is hoog tijd voor wat verandering. Als je zelf niet veel inzicht hebt in badkamers en dit soort huishoudelijke zaken, dan helpen we je graag een handje op weg met de volgende drie tips. Zo kun jij jouw badkamer met trots presenteren aan je gasten. 

De basis

Laten we beginnen met de basis van elke badkamer. Je hebt minimaal een douche en een wastafel nodig. Mocht je wat extra budget en ruimte hebben, dan kun je iets meer uitpakken met een kleine verbouwing. Zo kun je een toilet toevoegen (mocht je die niet op deze etage hebben), een extra wastafel voor je partner of een heerlijk ligbad om te kunnen relaxen. Zorg wel dat je voldoende beweegruimte overhoudt, want niets is vervelender dan te weinig ruimte te hebben in de badkamer. Als de basis goed is, kun je door met het volgende onderdeel. 

Voeg wat decoratieve onderdelen toe

Het is belangrijk om de badkamer te stylen. Je kunt van tevoren wat badkamer inspiratie opdoen, zodat je weet wat je mooi vindt. Stylen betekent niet direct volgooien met troep die je niet nodig hebt. Je kunt het ook voornamelijk met praktische dingen doen, zoals handdoeken, een zeeppomp en wat plankjes voor benodigdheden. Uiteindelijk gaat het allemaal om presentatie. Kies maximaal twee kleuren waar je de badkamer in zal gaan stylen. Zo zorg je dat alles lijkt te matchen en dat het met oog voor detail is uitgekozen. Je kunt ervoor kiezen om een plant toe te voegen, wat direct een enorme upgrade geeft aan de totale uitstraling van je badkamer. Kies een pot in een van je besloten kleuren en voor je het weet ziet jouw badkamer eruit alsof deze uit een magazine komt!

Maak het regelmatig schoon

Tot slot willen we nog aandacht vragen voor het volgende, namelijk het schoonmaakproces. De kans is groot dat jij niet staat te springen om de badkamer te boenen, maar dit is wel heel belangrijk als jij een stijlvolle badkamer wilt hebben. Je zou een smerige badkamer niet snel bestempelen tot stijlvol, nietwaar? Probeer hier een vaste routine in te maken, waarbij je minimaal een uurtje per week inplant om de boel schoon te maken. Je hoeft echt niet elke week de voegen schoon te boenen, maar regelmatig een doekje door de wastafel is geen overbodige luxe!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Badkamerrenovaties: tips voor het combineren van een bad en douche 

2 Mins read
De badkamer moet een plek in huis zijn waar je even heerlijk kunt ontspannen. Waar je de drukte van de dag even…
More #MNLK

Hoe creëer je een sfeervolle badkamer?

2 Mins read
De badkamer is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek waar je lekker in moet kunnen ontspannen en tot rust…
More #MNLK

Badkamer renoveren met een minimaal budget

2 Mins read
Werk met wat je hebt Het belangrijkste onderdeel van elke badkamerrenovatie is het vaststellen van een budget voor het werk en de…