The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

3 tips voor het uitzoeken van jouw perfecte douche

2 Mins read

Waar start jij elke dag? Grote kans dat je dit onder een aangename douche doet. Onder de douche spoel je de slaapgeur van je af, sop je je lekker in en geniet je van de aangename douche straal. Als je eenmaal afgedroogd bent, geniet je fris en fruitig van het begin van je dag.

Merk je op dat je onder je huidige douche niet van het gewenste gemak geniet? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe douche. Het is hierbij goed om te weten dat je uit meerdere soorten douches kunt kiezen. Met onderstaande tips vind je snel de beste douche.

Tip 1: denk goed na over de indeling van je badkamer

Als eerste is het belangrijk om goed over de indeling van je badkamer na te denken. Op welke manier kun je je badkamer het beste inrichten? En waar kun je dan het beste je douche plaatsen?

Logischerwijs plaats je je nieuwe douche op de plek waar je huidige douche zich bevindt. Waarom dit logisch is? Omdat je op die plek alle benodigdheden al hebt zitten, zoals de leidingen en de afvoer. Het aansluiten van je nieuwe douche gaat hierdoor een stuk gemakkelijker.

Weet je eenmaal waar je je nieuwe douche graag wilt hebben? Dan kun je ook gericht naar de afmetingen kijken. Dat dit bepalend is, lees je hieronder!

Tip 2: denk goed na over het soort douche

Je hebt op dit moment uit meerdere soorten douches de keuze. Zo kun je kiezen uit een ‘gangbare’ douchecabine. In zo’n cabine sta je op een aangename manier te douchen, waarna je de douchewanden even met een trekker droog kunt vegen. Hiermee voorkom je kalkaanslag op de wanden van je douche.

Spreekt een dergelijke douchecabine je alleen niet zo aan? Dan kun je beter eens kijken naar een inloopdouche. Een inloopdouche is een moderne variant van een douche waar menig huishouden tegenwoordig voor kiest. Zo’n inloopdouche ziet er geweldig uit en is ook nog eens uiterst comfortabel. Dat is zéker het geval als je de douche combineert met een regendouche. Daarover lees je hieronder meer.

Tip 3: kijk goed naar de douchekop

Niet alleen de douche is van belang, maar ook de douchekop. Als je bijvoorbeeld voor een regendouche kiest, geniet je van een heerlijke straal water op je hoofd. Dit voelt aangenaam aan en zorgt er mogelijk voor dat je langer dan gemiddeld onder de douche blijft staan.

Nadeel van een regendouche is wel dat deze relatief veel water verbruikt. Wil je het liefste zo min mogelijk water gebruiken? Dan kun je ook voor een ‘normale’ douchekop kiezen. Al met al heb je voldoende keuze om de perfecte douche én douchekop te vinden!

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook