Relax & Travel #MNLK

3x citytrips die je met de trein kunt doen

2 Mins read

Reizen is een leuke hobby: het is dé manier om andere landen, culturen en gebieden te ontdekken. Als je dit artikel hebt aangeklikt, is de kans erg groot dat je een citytrip op de planning hebt staan. Waarschijnlijk ben je er nog niet helemaal over uit wat je bestemmingsland zal zijn. Er zijn tegenwoordig erg veel mogelijkheden. Zo kun je binnen no time met een intercity van NS International aan de andere kant van de grens van Nederland staan. Als jij graag een citytrip met de trein wil maken, heb je het juiste artikel aangeklikt. Wij bevelen je drie leuke steden aan.

Gent

Ontdek mooie bezienswaardigheden in Gent

De eerste stad op deze lijst is Gent. Deze stad, gelegen in België, is ideaal voor een citytrip. Gent is misschien net iets minder bekend dan Brugge en Brussel, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Eencitytrip Gent is perfect voor iedereen die liever geen hele toeristische plek bezoekt. Doordat Gent niet op de reislijst van UNESCO staat, komen er minder toeristen op af dan op Brugge en Brussel. De stad is voorzien van een leuk centrum en erg mooie bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Sint-Baafskathedraal. Doordat de stad niet zo toeristisch is, betaal je ook minder voor bijvoorbeeld restaurants en hotels. Ideaal voor beginnende citytrippers!

Bezoek het culturele Boedapest

Een andere stad die je gemakkelijk kunt bereiken met de trein is Boedapest. Hoewel deze rit iets langer is, is het zeker de moeite waard. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en heeft een hoop te bieden. Zo staat de stad bekend om de ontspannende thermische baden waar je helemaal tot rust kan komen. Naast deze baden kun je ook nog andere bezienswaardigheden opzoeken om de Hongaarse cultuur te proeven. Een leuk voorbeeld hiervan is de Grote Markthal. Dit is een overdekte markt waar je typisch Hongaarse producten kunt aanschaffen. Zowel in de vorm van voeding als souvenirs. Dit is de perfecte gelegenheid om Hongarije en de bijbehorende cultuur echt te ontdekken.

Geniet van lekkernijen in Parijs

Hoe kan deze lijst compleet zijn zonder Parijs te benoemen? Ook deze stad is ideaal voor iedereen die er even tussenuit wil, maar liever aan de grond blijft. Een reis van Rotterdam naar Parijs duurt gemiddeld drie uurtjes. In Parijs kun je de wereldberoemde Eiffeltoren bekijken, shoppen en heerlijk eten. Het wemelt er van goede restaurants en patisserieën die de Franse cultuur mooi weergeven. Wees er wel op behoed dat Parijs erg toeristisch is. Als je op zoek bent naar een stad met wat minder toerisme, kun je dus beter voor bijvoorbeeld Gent kiezen.

Feedback: info@mnlk.nl