The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

3x voordelen van een VPN op reis

2 Mins read

Als je op reis bent, gebruik je regelmatig internet. Bijvoorbeeld om een leuk restaurantje uit te zoeken, je volgende sightseeing dagje uit te stippelen of om een jaloersmakende foto op social media te plaatsen. Wist je dat je met behulp van een VPN veiliger en handiger kunt internetten in het buitenland? In dit artikel delen we drie voordelen van een VPN op reis. 

#1 veiliger online op openbare wifi

Op vakantie gebruik je vaak openbare wifi-netwerken. Bedenk je maar eens hoe vaak je tijdens een bijzondere reis in je hotel of Airbnb even inlogt op het wifi-netwerk om je berichtjes te checken of om wat informatie op te zoeken.

Internetten via die openbare netwerken is echter niet risicoloos. Het gevaar zit ‘m in kwaadwillenden die via zo’n netwerk persoonsgegevens buit proberen te maken. Alles waarbij je je inloggegevens invult op je telefoon, zou een hacker te pakken kunnen krijgen als hij op zoek gaat naar gegevens. Het is daarom echt sterk af te raden om je banksaldo te checken op openbare netwerken!

Met een VPN kun je veiliger gebruikmaken van openbare netwerken. Al je internetverkeer wordt met een zogeheten virtueel privénetwerk namelijk versleuteld, waardoor andere internetgebruikers je inloggegevens niet meer zomaar uit kunnen lezen. Daarnaast ben je anoniemer, omdat een VPN-verbinding je IP-adres aanpast. Je bent dan niet meer te herkennen op basis van je locatie en gegevens over je telefoon.

Computer

#2 censuur omzeilen

Ook in het buitenland wil je internet gewoon gebruiken zoals je in Nederland gewend bent. Als je op reis bent in een land waar bepaalde websites verboden zijn, kan een VPN hierbij uitkomst bieden.

Zo zijn in landen als China en Turkije sommige social media sites ontoegankelijk gemaakt. Als je een VPN inschakelt en kiest voor verbinden een server die in Nederland staat, kun je wel gewoon in alle social media. Op die manier kun je censuur omzeilen en naar alle sites gaan die je in Nederland ook kan bezoeken.

#3 Nederlandse series en films streamen

Nog een leuk voordeel van een VPN op reis: je kunt er Nederlandse films en series mee streamen. Normaal gesproken krijg je in het buitenland te maken met geoblokkades. Vanwege die blokkades is Nederlandse content niet in het buitenland te zien.

Maar als je een VPN-verbinding aanlegt met een server in Nederland, lijkt het voor streamingdiensten alsof je vanuit Nederland tv wilt kijken. Dan krijg je dus wel alle Nederlandse films en series op Netflix te zien. Ook op NPO Start, KIJK en Videoland kun je alles bekijken. Dus je kunt op reis vanuit je hotelkamer lekker verder bingen.

Hoe werkt dat, zo’n VPN?

Wil jij nu ook een VPN? Dat snappen we. Het is gelukkig minder ingewikkeld dan het klinkt! Om een VPN te gebruiken, moet je een abonnement afsluiten (zie zijn er zowel gratis als betaald). Aan een VPN-abonnement zit een app of computerprogramma gekoppeld dat je installeert op je apparaten.

Eenmaal geïnstalleerd kun je een VPN-verbinding inschakelen. De programma’s zijn super gebruiksvriendelijk, dus dat wijst zich vanzelf.

Wel zijn er ontzettend veel verschillende aanbieders op de markt. Het is dus handig om je te verdiepen in de opties. Om het makkelijker te maken, heeft VPNGids de beste VPN voor je op een rijtje gezet.

Feedback: 5 redenen waarom een gratis VPN geen goed idee is

Related posts
Cars & Tech #MNLK

5 redenen waarom een gratis VPN geen goed idee is

3 Mins read
Ben je van plan een gratis VPN te gebruiken? Dan kun je daar het best nog een keer goed over nadenken. Gratis…
More #MNLK

Wat is een VPN?

1 Mins read
VPN staat voor ‘Virtueel Particulier Netwerk’, ook wel een privénetwerk genoemd en is de veilige verbinding tussen het apparaat dat je in…
More #MNLK

10 Geweldige dingen die een VPN kan

3 Mins read
Een VPN kan in veel gevallen een belangrijke barrière vormen die je kan beschermen tegen hackers. Het lijkt een onmisbaar programma voor…