The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

4 heerlijke cocktails voor mannen

2 Mins read

Het is algemeen bekend dat veel vrouwen van zoete cocktails houden. Maar ook veel mannen vinden deze alcoholische zoete drankmixjes heerlijk. Het is bij mannen echt niet alleen (speciaal) bier dat de klok slaat. Maar welke vier cocktails vinden mannen het lekkerste? In dit artikel hebben we de vier lekkerste mannencocktails voor je verzameld. Probeer ze alle vier een keer uit en verbaas je over de unieke smaaksensatie die deze cocktails te bieden hebben.

Cocktails voor mannen

1. De Whisky Mojito

Op nummer 1 van de beste cocktails voor mannen zetten we de Whisky Mojito. Mondiaal is dit de populairste cocktail die door mannen gedronken wordt. Nadat je deze heerlijke cocktail hebt geproefd, snap je waarom. Bij de traditionele Mojito is rum het basisingrediënt. Door wat whisky toe te voegen, wordt de Mojito een echte mannendrank. Hoe maak je deze cocktail?

Doe eerst twee delen whiskey in een glas. Vervolgens voeg je hier twee eetlepels met suiker bij. Vervolgens voeg je een halve limoen aan deze mix toe, inclusief 3 stengels munt. De cocktail is nu bijna klaar. Het laatste punt is wat ijs toevoegen en de mix goed door elkaar roeren. Enjoy it!

2. De Whisky Sour

Deze mannelijk cocktail geldt als de absolute klassieker onder de cocktails. Een goede nummer twee dus in ons lijstje! De Whisky Sour is eenvoudig en snel te maken, superlekker en een waar genot voor elke mannentong. Als eerste heb je eiwit nodig. Pak een ei en scheidt het eigeel van het eiwit (één ei is voldoende). Doe hierna ijs in een ijsshaker en voeg vier delen whiskey toe. Vervolgens moet er één deel siroop (suikersiroop) bijgevoegd worden. Stop er een halve limoen bij, die je uitknijpt boven de shaker. Hierna doe je het eiwit in de shaker en schud je goed. Glas erbij en klaar is Kees!

3. De Manhattan

Ben je een liefhebber van originele whisky? Dan is de Manhattan cocktail een echte aanrader. Het voordeel van deze overheerlijke cocktail is dat deze eenvoudig te maken is. Je hebt drie delen whisky nodig. Kies voor één deel Vermouth whisky en voeg daar een kleine scheut Angostura aan toe in de shaker. Hierna doe je er wat ijsblokjes bij. Schud deze mix even flink door elkaar. En klaar is je shake!

4. De Gin Martini

Ten slotte nog de Gin Martini, een echte mannendrank! Dit drankje is uniek droog en maak je af door er een lekker olijfje in te doen! Eerst doe je ijs in een cocktailmachine. Voeg één 1 deel Vermouth toe en 5 delen Gin. Shake it! Stop er een olijfje bij en je smaakpapillen worden enorm verwend!

Leestip -> 40.000 dollar neerleggen voor de duurste cocktail ter wereld?Hoe maak je een heerlijke Espresso Martini?