Relax & Travel #MNLK

4 Highlights van Breaking Bad

2 Mins read

Breaking Bad is misschien wel de best gemaakte serie van de afgelopen decennia. Vrijwel iedereen is bekend met de verhalen die Walter White en Jesse Pinkman beleven. Het begint vrij simpel met het maken van crystal meth vanuit de camper. Deze lucratieve handel draait uit op een extreem winstgevende onderneming. Onderweg naar de top beleven de twee hoofdpersonen vele pieken en dalen. Alhoewel de gehele serie al één groot hoogtepunt is nemen wij graag de drie grootste highlights met je door.

This is not meth

Na een tijd enkele problemen te hebben met de grote drugsbaas Tuco moet hier een einde aan komen. Zeker aangezien Tuco een gevaar aan het vormen is voor Jesse en Walter. Het probleem is dat Tuco goed wordt beschermt en je dus lastig bij hem komt. Om deze beveiliging te omzeilen hebben de twee hoofdrolspelers een oplossing bedacht. Ze willen Tuco een aanbieding doen. Met wat omwegen lukt het ze dan ook om de afspraak te maken.

Als de afspraak eenmaal daar is en Walter met nog meer crystal meth bij Tuco komt, wordt hij in zijn gezicht uitgelachen. Niet wetende dat Walter geen cystal meth bij zich heeft, maar een bom in de vorm van crystal meth. Na de bekende woorden ‘this is not meth’ gooit hij dit deeltje op de grond, waarna de gehele verdieping explodeert.

YouTube video

Machinegun car

Jesse wordt gevangen genomen door de bende van Jack. Deze bende is van plan om Jesse het klokje rond te laten werken om de crystal meth te maken. Hij staat samen met Walter bekend om de kwaliteit van deze drugs. Dit kan Walter niet aan en probeert dan ook om Jesse terug te krijgen. Jack is echter niet welwillend en beveelt zijn bende om Walter om het leven te brengen. Als laatste wens wilt Walter weten of Jesse een gevangene is of dat hij onderdeel van de bende is. Dit staat Jack toe en op het moment als Jesse en Walter elkaar ontmoeten begint de auto waarin Walter was gekomen te schieten. Met dit automatische wordt grote schade aangericht en de vraag is wie het allemaal overleeft.

YouTube video

Ting ting

Op het moment dat Hector en Gus elkaar ontmoeten in het verpleeghuis is erg iconisch. Gus is van plan Hector om het leven te brengen door middel van een dodelijke injectie. Alles gaat volgens plan en aangezien Hector niks kan zeggen lijkt dit kat in het bakkie. Hector heeft alleen een bel waar hij op kan drukken. Gus weet vooraf niet dat hier een bom aan vast zit. Pas op moment als Hector een soort lach op zijn gezicht tovert ziet Gus de bom. Helaas voor Gus veel te laat. De bom ontploft en neemt iedereen in de kamer met zich mee.

YouTube video

Leestip -> Dit zijn de populaire Netflix films van het moment5 Netflix documentaires die je gezien moet hebben