The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

4 highlights van het Gardameer

1 Mins read

Het grootste meer van Italië is het Gardameer en het is tevens een belangrijke toeristische trekpleister. Per jaar komen miljoenen toeristen naar het Gardameer om de prachtige, schilderachtige plaatsjes te bezoeken die rondom het Gardameer liggen. Je kunt hier verblijven in authentieke, kleinschalige accommodaties, maar ook op zeer grote campings. Voor elke soort toerist is er wel iets te vinden. In deze blog bespreken we vier highlights van het Gardameer.

De 4 highlights van het Gardameer

Het Gardameer zelf

Uiteraard is de belangrijkste highlight uiteraard het Gardameer zelf. Het meer is prachtig en strak met kiezelstranden, omgeven door schilderachtige dorpjes. In het noordelijke deel van het Gardameer heb je hoge bergen, die voor een prachtig plaatje zorgen. In de zomermaanden wordt er veel gezwommen in het Gardameer. Ben je een visliefhebber? Dan kun je hier het hele jaar door vissen.

Sirmione

Sirmione is een schiereiland dat ligt aan de zuidoever van het Gardameer. Het prachtige plaatsje heeft een historische binnenstad met sfeervolle straatjes, maar het heeft nog veel meer bezienswaardigheden. Het gezicht van Sirmione is het Castello Rocco Scaligera. Vanuit de toren van dit prachtige kasteel heb je een fenomenaal overzicht over de stad. Daarnaast heb je de grotten van Catallus. De indrukwekkende lange arcades van deze Romeinse villa hebben prachtige bogen.

Salò

Aan de westoever van het Gardameer ligt Salo, een betoverend mooi plaatsje. Je kunt hier heerlijk wandelen over de boulevard die autovrij is, op een terras aan het water genieten van Italiaans ijs, of lekker shoppen in de gezellige winkelstraatjes. Ook mooi om te bezoeken is het eeuwenoude stadhuis, Palazzo del Podestà.

Riva del Garda

Riva del Garda ligt in het noorden van het Gardameer. Verblijf je aan de zuidkant van het Gardameer? Dan is de rit naar Rive del Garda al de moeite waard. Het is een prachtige rit langs de westelijke oever. In Riva del Garda zelf kun je genieten van een prachtig historisch centrum, een enorm lang strand waar je heerlijk van de zon kunt genieten, en een aantal prachtige bouwwerken, zoals bijvoorbeeld de kenmerkende Torre Apponale en de Chiesa Dell’Inviolata.

Check hier de highligts van het Comomeer

Related posts
More #MNLK

Veel Nederlanders pakken jaarlijks de tent of caravan in om heerlijk een paar weken te gaan kamperen in Italië

2 Mins read
Het unieke gevoel van vrijheid en rust dat buitenleven en slapen in tent of caravan geeft brengt een mens helemaal tot rust….
More #MNLK

In Italië wonen? Deze dingen moet je weten

2 Mins read
Het is een prachtig land om te wonen. Het leven is er langzamer, goedkoper, simpeler en veelal meer gericht op de natuur….