Drinks & Food #MNLK

4 leuke rijst recepten die de moeite waard zijn

1 Mins read

Rijst wordt al jarenlang door mensen gegeten op diverse manieren. In sommige gevallen is rijst slechts 1 van de ingrediënten en in anderen gevallen wordt er gewoon een volledig bord met rijst gegeten als avondeten. Er zijn diverse manieren waarop rijst bereidt wordt. Hieronder vindt je 4 leuke rijst recepten die het proberen absoluut waard zijn.

Leuke rijst gerechten

Romige rijstsalade met kip en komkommers

Dit rijstgerecht kost nog geen half uurtje om te bereiden. Het is een soort salade dat erg romig is en goed vult. De benodigdheden voor het recept zijn naast rijst komkommers, gerookte kip, mayonaise, creme fraiche, rucola en naar eigen voorkeur nog eventueel uien. De rijst wordt gekookt, de groenten worden gesneden en het sausje met de creme fraiche wordt bereid waarna deze ingrediënten samen worden gevoegd. Vervolgens is het een kwestie van roeren.

Tomatensoep met rijst

Tomatensoep met rijst heeft in de benodigdheden naast rijst tomaten, uiteraard water, eventueel uitjes, tomatenpuree, kruiden, een bouillonblokje groenten en knoflook. Alles wordt gesneden wat betreft de groenten. Bij de soep is een stuk vers brood ook een absolute aanrader.

Kip Jambalaya

Kip Jambalaya is een rijstgerecht dat van oorsprong Amerikaans is. Kip en rijst zijn de belangrijkste ingrediënten, maar naar eigen voorkeur kunnen er worstjes en bijvoorbeeld zeevruchten worden toegevoegd aan het gerecht. Het gerecht wordt vaak vergeleken met de paella. Het eten kan op verschillende manieren worden bereid. Ook wordt een pittige saus bij het gerecht aangeraden.

YouTube video

Risotto venkel en citroen

Risotto venkel en citroen heeft als ingrediënten naast rijst zoals al uit de naam af valt te leiden citroen en venkel nodig. Venkel is een groentesoort die vooral in de zomer en herfst makkelijk te vinden is. De smaak wordt vaak vergeleken met de smaak van anijs. De groentesoort kan op diverse manieren worden gaar gemaakt. Verder is geitenkaas ook een aanrader om toe te voegen aan het gerecht.

YouTube video

Leestip -> Check deze 4 populaire food bloggers5 tips om lekkere gerechten te maken