The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

4 leuke tips voor een weekendje Belgische Ardennen

2 Mins read

De Belgische Ardennen zijn de perfecte plek voor een weekendje weg. Maar wat kun je allemaal precies doen als je op deze locatie bent? In dit artikel lees je een aantal leuke tips en ideetjes voor een weekend Ardennen.

Weekendje weg in de Belgische Ardennen

1. De Grotten van Han

Wie in de Ardennen is, moet absoluut een bezoekje hebben gebracht aan de Grotten van Han. Dit is met zijn 250 hectare één van de grootste grottencomplexen van Europa. De grotten staan bekend om de prachtige druipstenen en ondergrondse rivier die er te zien zijn. Je kunt de grotten verkennen doormiddel van een wandeling met een gids. Deze wandeling is ongeveer twee kilometer lang en duurt anderhalf uur. Extra leuk: vanaf de ingang van het domein van de Grotten van Han gaat er een treintje naar de grotten. Zo zie je dus gelijk een groot deel van de natuur rondom het grottencomplex.

2. Kasteel van Bouillon

In de Ardennen zijn meerdere oude kastelen en ruïnes te vinden, maar het Kasteel van Bouillon is wat ons betreft de grootste aanrader. Het Middeleeuwse kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en is één van de best bewaarde kastelen van België. Wanneer je het kasteel bezoekt is het dus net alsof je even terugreist naar de riddertijd. Daarnaast heb je vanuit het kasteel een prachtig uitzicht over de stad Bouillon en rivier de Semois.

3. Sportieve activiteiten

Er zijn in de Ardennen meer dan genoeg mogelijkheden voor een sportief dagje. Vooral voor de ruigere watersporten ben je er echt op je plek. De rivieren Amblève, Lesse en Ourthe zijn perfect om op te kanoën, kajakken en raften. Maar ook als je liever droog blijft zijn er genoeg opties. De natuur in de Ardennen is namelijk ook zeer geschikt om te mountainbiken, railbiken, boogschieten of zelfs abseilen.

4. Durbuy

Als laatste op de lijst van leuke tips en ideetjes staat het stadje Durbuy. Deze stad wordt ook wel “het kleinste stadje ter wereld” genoemd. Hoewel dat niet helemaal waar is, is Durbuy het toch zeker waard om te bezoeken. Het stadje ligt aan de rivier de Ourthe en heeft een aangename sfeer. Het centrum van het stadje is opgebouwd uit kleine steegjes en historische huizen. Hoewel het stadje klein is, kun je er uren rondstruinen. Je vindt er namelijk bierbrouwerijen, boekwinkels, boetiekjes en gezellige restaurants. Wanneer je genoeg hebt van het centrum, zijn er rondom de stad nog veel meer leuke activiteiten te ondernemen. Je kunt namelijk kanoën over de rivier of een mooie fietstocht maken.

Boek een last minute vakantie Belgische Ardennen!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Ontdek Thailand in Zuidoost-Azie

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Leuke plekken om te bezoeken tijdens een vakantie in België

2 Mins read
België heeft veel mooie steden en dorpjes om te bezoeken. Reden genoeg dus om je vakantie een keer door te brengen in…