4 manieren om in 2020 als zelfstandige goed geld te verdienen

Een nieuwe ronde en heel veel nieuwe kansen. Zo voelt dit aankomende decennium voor mij en hopelijk ook voor jou. 2010-2020 gaat de boeken in en 2020-2030 is een nieuw tijdperk om flink gas te geven.

Om maar met de deur in huis te vallen: werken voor de baas schiet niet op. Het is tijd om je passies om te toveren tot een business en een zelfstandig, welvarend en succesvol man te worden.

Met deze 4 manieren kun jij in 2020 goed geld verdienen. Het zal in het begin even taai zijn, maar zodra je het vak beter in de smiezen hebt, ga jij een mooie toekomst tegemoet!

En deze beroepen/businesses zijn allemaal zelfstandig, vanuit huis te beoefenen en nagenoeg corona-proof! 😉

Drone shots maken

Zo’n 10 jaar geleden zag je nergens drones. Tegenwoordig hoor je ze overal zoemen en zie je overal gave foto’s en video’s van locaties die je voorheen alleen vanaf dat optiek kon zien vanuit een peperdure helikopter. Er is immens veel vraag naar kwalitatieve droneshots en hier kan jij uitstekend op inhaken. Winkels, bedrijven en particulieren willen allemaal graag coole droneshots. De investering is klein en de winsten zijn groot!

Een complete drone met alle benodigde drone accessories heb je binnen enkele opdrachten al terugverdiend.

Fotograaf

Ondanks dat iedereen een smartphonecamera en een spiegelreflexcamera lijkt te hebben, zijn er maar weinig die er geld van maken. Creëer je eigen stijl, promoot jezelf in het kwadraat (eigen site, social media, goed werk afleveren) en start langzamerhand met meer opdrachten. Na een goed halfjaar zou je al een gevestigde naam in jouw regio kunnen zijn. Vanaf dat punt kun je het geld binnen gaan harken en steeds betere apparatuur kunnen kopen.

Eigen online magazine

Doe wat ik doe! Baken een niche af, spot interessante content, bouw een online magazine met WordPress en verzamel adverteerders. Klinkt makkelijk en is het eigenlijk ook. Het is simpelweg een kwestie van knutselen, doorzetten en je blijven innoveren. En ik kan het weten, ik doe het al 5 jaar fulltime en heb nooit meer een baan of bijbaan nodig gehad!

Het enige wat je nodig hebt is een toetsenbord, een smartphone en een frisse dosis moed.

Influencer

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen; influencers zijn overal en ze gaan ook zeker niet weg. Social media staat in de kinderschoenen en gaat nog zoveel groter worden. Dit is de perfecte tijd om met jouw passie en niche aan de slag te gaan. Kies je insteek, je doelgroep en je huisstijl en ga er met twee benen gestrekt in. Wat je interesse ook mag zijn, er zijn ongetwijfeld duizenden anderen die dit ook met je delen. Try it!