The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

4 onderdelen voor een gesloten achtertuin!

2 Mins read

Jouw tuin is de perfecte plek om even tot rust te komen. Soms is het lekker om even geen last te hebben van buitenstaanders, zoals buren. Om dit zelf te kunnen bepalen, moet je goed je achtertuin afsluiten. Dit kan je doen met verschillende onderdelen. Zo zorg je voor meer privacy en beperk je verrassingen. In deze blog behandelen we een aantal onderdelen die helpen bij het creëren van een gesloten tuin. Deze onderdelen kunnen tegelijkertijd bijdragen aan de stijl van jouw achtertuin. Lees dus gauw verder en maak jouw tuin compleet!

Een serre

In een serre kan je genieten van warme lichtinval, zonder dat je last hebt van de buitenwereld. Hier kan je zowel in de winter als in de zomer relaxen. Een serre is afgesloten aan de achterkant en aan de bovenkant. Hierdoor kunnen mensen ook moeilijk vanaf boven gluren. Daarnaast kunnen buren niet goed horen wat er gezegd wordt in de serre.

Beplanting

Met heggen en bomen in je tuin, blokkeer je het zicht van buitenstaanders in jouw tuin. Daarnaast zorgt het voor een natuurlijke uitstraling in jouw tuin. Bomen kunnen boven jouw tuingrens groeien. Op deze manier wordt het zicht voor buitenstaanders beperkt. Wij adviseren je om begroeiing te combineren met bijvoorbeeld schuttingen. Op deze manier weet je zeker dat jouw erfgrens goed afgesloten is.

Overkapping

Door een overkapping te plaatsen in je tuin, zorg je voor een afgesloten plek. Dit kan een veranda of kapschuur zijn. Hier zit je daarnaast droog van regen en beschermd tegen storende wind. Je kan een gezellige setting bouwen, onder jouw overkapping. Zo kan je er een loungeset plaatsen met een salontafel. Je kan er zelfs voor kiezen om een haard te plaatsen, zodat je er tijdens koudere avonden ook kan zitten.

Schuttingen en een tuinpoort

Je kan ervoor kiezen om je tuin te voorzien van schuttingen. Hierin kan je daarnaast een tuinpoort verwerken, dat dient als een in- en uitgang. Je kan bijvoorbeeld voor een hout beton schutting kiezen. Dit is een stevige constructie, die je makkelijk twee meter hoog kunt bouwen. Daarnaast kan je een slot verwerken in de tuinpoort. Op deze manier weet je zeker dat ongewenste personen niet zomaar jouw tuin betreden. Zowel schuttingen als tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kan je kiezen uit houten en aluminium tuinpoorten. Er is dus voor iedere tuin wel een geschikte schutting met tuinpoort.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De beste hulpmiddelen voor het bijhouden van je tuin

Related posts
More #MNLK

3 Upgrades voor de tuin van een industrieel huis

2 Mins read
Heb je  een industriële woning en wil je een tuin creëren die deze stijl weerspiegelt? In dit artikel worden een aantal dingen…
More #MNLK

De beste hulpmiddelen voor het bijhouden van je tuin

2 Mins read
Als je je tuin graag netjes bijhoudt, dan zijn hier veel verschillende hulpmiddelen voor te vinden op de markt. Je tuin is…
More #MNLK

Een echte mannenvakantie in de tuin

2 Mins read
Na maandenlang zwoegen op het werk, kijken we allemaal uit naar de vakantie. Helaas heeft corona redelijk veel roet in het eten…