More #MNLK

4 plantaardige oliën voor de behandeling van jouw baard

2 Mins read

De baard is ongetwijfeld een van de meest opvallende mannelijke kenmerken van een man. Ken je die Viking stijl baard? Het wordt een sterke trend in de mannelijke esthetiek. Daarom zijn veel mannen op zoek naar strategieën om hun gezichtshaar uniform en gehydrateerd te laten groeien.

Het hebben van een baard is echter niet altijd een gemakkelijk proces, omdat de huid jeukt met de groei van het haar, verbrandt na het knippen en vaak last heeft van een droge huid. Al deze problemen worden opgelost met een product dat vaak terzijde wordt geschoven, maar dat uiterst nuttig is voor wie een moderne look wil: plantaardige oliën.

Natuurlijk hebben plantaardige oliën een specifieke samenstelling en variëren de soorten per product. Toch vallen sommige componenten op en komen ze in vrijwel alle producten voor vanwege hun specifieke eigenschappen.

Bekijk hieronder 4 soorten plantaardige oliën die je helpen om een mooie en gehydrateerde baard te hebben!

1- Jojoba-olie

Jojoba is een bestanddeel dat in vrijwel alle baardoliën zit en dit is te danken aan het feit dat het een zeer lichte olie levert, maar met een hoge hydratatie kracht.

Deze krachtige olie heeft voedingsstoffen zoals zink, koper, jodium, silicium, zuren en chroom. Het is ook een bron van vitamine E (antioxidanten) en het B-complex. Het werkt ook als een natuurlijk schimmelwerend middel! Hiermee wordt deze olie het ideaal om een mooie baard te onderhouden.

2- Aloë vera

Dit is ongetwijfeld een van de meest geschikte producten voor de baardgroei.

Dit komt omdat aloë vera olie vitamine E, mineralen en vitaminen bevat die de groei van de baard helpen, de bloedsomloop activeren, de draden bevochtigen en de schubbenlaag van de haarvezel afdichten, waardoor de baard glans en kracht krijgt.

3- Amandelolie

Amandelolie is zeer belangrijk voor de hydratatie van de huid, om een maximale zachtheid te garanderen en droogte te voorkomen, wat zo gebruikelijk is in deze regio. Met een aangename geur en snelle opname kan de olie worden gebruikt om zowel de huid als de baard te hydrateren.

4- Arganolie

Arganolie wordt veel gebruikt in de baard omdat het eigenschappen heeft met een hoge hydratatie kracht, rijk aan vitamine A, D en E, naast het feit dat het een geweldige antioxidant is.

Dit “vloeibare goud”, zoals het in Marokko bekend staat, heeft ook verzorgende ingrediënten en voedingsstoffen die de opaciteit en de droogte van de baard tegengaan, omdat ze helpen om de compressie van de haarvezel te verminderen en het verloren gegane eiwit terug te geven.

Check ook deze video:

YouTube video

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Maak kennis met deze verschillende baardstijlenTips voor het trimmen van je baard