The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

4 producten die onmisbaar zijn voor thuiswerken

2 Mins read

In een wereld waar thuiswerken heel normaal is, is het handig om ook jouw ‘uitrusting’ daarop aan te passen. Wij hebben een lijstje met 5 producten die onmisbaar zijn voor een prettige thuiswerk-ervaring.

1. Goede laptop of Chromebook

Niets is zo frustrerend als een trage laptop of pc, dit is niet bevorderlijk voor je productiviteit, maar brengt ook de nodige frustraties met zich mee.

Nu kan een laptop natuurlijk een flinke investering zijn, dan is het wenselijk ook eens naar een Chromebook te kijken. Hier kun je veel mee doen tegenwoordig en de prijzen zijn een stuk aantrekkelijker. Details over wat je wel en niet met een Chromebook kunt doen, kun je vinden in dit uitgebreide artikel op Chromefans.

2. Externe monitor

Werk je op een laptop, dan is het in alle opzichten beter om te kiezen voor een extern scherm. Dit zorgt over het algemeen voor wat meer ruimte om te werken, waardoor je efficiënter aan de slag kunt.

Daarnaast is een monitor beter voor je houding altijd gebogen naar je laptop te kijken. Mocht je er toch voor kiezen je laptop te gebruiken zonder scherm, kies dan altijd voor een laptopstand.

Persoonlijk gebruik ik al geruime tijd een extern scherm. Waar ik het formaat van 34 inch voorheen misschien wel wat overdreven vond, kan ik nu niet meer zonder.

3. Stabiele Wifi

Dit spreekt voor zich: je wil een stabiele verbinding voor alle calls die je moet doen. Nu is dit deels afhankelijk van je internetprovider, maar een stabiele Wifi doet ook wonderen.

De afgelopen jaren heb ik veel routers getest en als je nu besluit om te investeren in een nieuwe router, dan zorg er in ieder geval voor dat deze ondersteuning heeft voor Wifi 6. Dit zorgt er niet alleen voor dat de router internet over het algemeen sneller is, maar ook een stuk stabieler.

Door te kiezen voor een degelijke router en de standaard-router van je internetprovider te vervangen, zorgt voor een betere werkervaring, waar je ook zit in huis.

4. Oordopjes/headphone

Met al die Zoom-calls, Teams-meetings of Google Meets is het prettig als je een goed geluid hebt. De ervaring leert dat het gebruik van oordopjes of een headphone belangrijk is hierbij.

Deze zijn er in veel verschillende prijsklassen met nog meer verschillende mogelijkheden. Misschien is voor jou accuduur wel heel belangrijk, of kies je voor bijvoorbeeld noise-cancelling. In deze lijst met beste draadloze oordopjes heb je in ieder geval genoeg keuze.

Persoonlijk kan ik draadloos het meest waarderen, maar er zijn tegenwoordig gelukkig ook genoeg bedrade oplossingen die goed functioneren.

Met deze lijst van producten moet jouw thuiswerk-ervaring in ieder geval verbeteren.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Smarthome starter guide: 5 slimme producten voor in jouw huis
Lees ook: De Xbox Series X tegen de PS5