The Online Lifestyle Magazine 

Soul #MNLK

4 sterke redenen om nu een mancave voor jezelf te bouwen!

1 Mins read

Iedere man droomt er stiekem van een mancave te hebben. Alle ruimte voor jezelf, alleen het geluid van je surround set en de smaaksensatie van ijskoud bier: wat een heerlijke gedachte.

En dat zijn nog maar 3 van de ontelbaar veel redenen om een mancave voor jezelf te bouwen.

Een plek om te trainen

Als je dacht dat een mancave alleen bedoeld was om in te chillen had je het mooi mis. In de mancave van de moderne man stuit je namelijk ergens in de kamer wel op een kleine fitnessruimte. Een dumbbellrek, een crosstrainer, een speedbike of een loopband; niets is te gek zolang jij er blij van wordt! Bij Strayshop.nl vind je allerlei soorten fitnessapparatuur om van je mancave een mini homegym te maken. 

Tijd voor jezelf

Velen van ons onderschatten vaak hoe belangrijk het is om soms alleen te zijn. Wanneer alles en iedereen om je heen je continu lastig blijft vallen, heb je bijna geen ruimte meer voor je eigen gedachten. Een mancave is dan de plek waar je weer helemaal tot jezelf kunt komen, om er de volgende dag weer keihard tegenaan te gaan. Lees een inspirerend boek, kijk je favoriete film nog een keer of haal simpelweg wat slaap in op je mooie chesterfield bank. 

man ligt uit te rusten op de bank in zijn mancave

Chillplek voor je vrienden 

Een avondje met de mannen op zich is al heel leuk, maar wat als ik je vertel dat het nóg beter kan in de mancave? Richt de kamer in met vette items zoals een tafeltennistafel, een airhockeytafel of zelfs een pooltafel. Doe er een glas whisky bij, zet goede muziek uit jullie jeugd op and you’re good to go. Vervelen zullen jullie in ieder geval niet snel meer doen!

Ontstressen

Of de stress nou komt door het werk, door je kinderen of door andere hectische gebeurtenissen, soms wordt het even teveel. En dan is het helemaal oké, misschien zelfs noodzakelijk, om een eigen plekje op te zoeken. Wanneer je gestrest bent is de kans namelijk groot dat je deze emoties afreageert op de mensen om je heen, ook al is dat niet je intentie geweest. Alle problemen die daaruit voortkomen zijn problemen die je ook had kunnen voorkomen als je je even had teruggetrokken in je fijne mancave, dus doe dat ook vooral! 

Waar wachten jullie nog op? 😉

Related posts
More #MNLK

Zo maak je een eigen mancave: 4x inspiratie

2 Mins read
Waarschijnlijk klinkt de term ‘mancave’ je bekend in de oren. Een echte hobbykamer voor mannen. Dit is de plek waar je je…
More #MNLK

Goede sloten zijn essentieel

2 Mins read
Sloten zijn klein en groots tegelijk. De afmeting van een slot is doorgaans klein. Maar de rol van een slot is met…
More #MNLK

De meest bijzondere huizen ter wereld

1 Mins read
In het drukbevolkte Nederland zijn we gewend om dicht op elkaar te wonen. Het straatbeeld in de woonwijken wordt over het algemeen…