The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

4 tips om je trouwe viervoeter te verwennen

2 Mins read

Een hond is je trouwste vriend, beste maatje, als een kind voor je. Er is dan ook niks leuker dan je hond te verwennen en op de best mogelijke manier te verzorgen. We geven je graag een aantal tips om dit op een goede manier aan te pakken!

1. De juiste voeding én verwen snoepjes

Allereerst beginnen we natuurlijk met de juiste voeding. Dit is immers het belangrijkste voor een goede basis. Honden zijn net als mensen en worden gelukkig van goed en vooral ook kwalitatief eten. Met name voor puppy’s, die nog volop groeien, zijn de juiste voedingsmiddelen essentieel. Naast dat je pup er goed van groeit, krijgt hij ook de juiste voedingsstoffen binnen voor de ondersteuning van zijn (nog) kwetsbare spijsvertering en biedt het ondersteuning aan het afweersysteem dat nog niet op volle sterkte is. De voeding van Royal Canin Puppy is hierbij een absolute aanrader.

Naast een stevige voedingsbasis zijn extraatjes zoals snoepjes ook goed voor een hond. Ze dragen namelijk bij aan de gezondheid en een betere ontlasting. Daarnaast is het ook een goede manier om je viervoeter te complimenteren wanneer hij goed gedrag vertoont.

2. Ga eropuit

Een van de beste manieren om een hond gelukkig te maken is door een flink stuk met hem gaan wandelen. Wellicht niet het eerste waar je aan denkt om je hond te verwennen, maar simpelweg een park of bos met veel groen, doet een hond goed. Wil je een keer écht goed uitpakken? Ga dan gezellig samen naar het strand, zodat zowel de hond als jijzelf heerlijk kan uitwaaien.

3. Spelen, spelen, spelen

Ze zijn te krijgen in alle soorten vormen en maten tegenwoordig: hondenspeeltjes. Een nieuw speeltje is dan ook een garantie voor succes. Simpelweg een nieuwe bal, maar ook kauwspeelgoed waar geluid uitkomt, vallen vrijwel altijd goed in de smaak. Op deze manier houd je ze goed bezig in en rondom het huis. Ze zijn namelijk gek op spelen. Zeker als je zelf vaker wat langer van huis bent.

4. Verzorging en quality time

Persoonlijke aandacht is misschien wel het allerbelangrijkste. Een hond is namelijk het gelukkigst als hij goed in zijn vel zit. Het is daarom van belang dat je hem goed verzorgd. Naast bovenstaande tips is het goed om je hond van tijd tot tijd naar de dierenarts te brengen voor controles en inentingen. Ook het verzorgen van de vacht en nagels bij een trimsalon zal hem goed doen. Daarnaast kan hem een keertje op schoot nemen of tegen hem aankruipen ook geen kwaad. Een dikke knuffel doet namelijk iedereen goed!

Lees ook: Beleef een onvergetelijke dag in Dierenpark de Oliemeulen