The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

4 tips om jouw aankopen veilig en online te doen

1 Mins read

Gemakkelijk online dat nieuwe jurkje of die mooie broek bestellen, simpeler gaat het niet worden. Toch is verstandig om vooraf na te denken over de veiligheid van de webshop. Als jij deze vier tips & tricks opvolgt, kan jij online veiliger shoppen. Benieuwd naar de tips? Lees dan gerust verder.

Controleer de website

Een van de belangrijkste tips, is om de website te controleren. Heeft de website bijvoorbeeld een keurmerk, bijvoorbeeld Webshop Keurmerk of Thuiswinkel Waarborg? Dan is er een grote kans dat de website betrouwbaar is. Daarnaast kun je online kijken naar ervaringen van anderen. Meerdere positieve reviews op onafhankelijke websites zijn vaak een goed teken. Een betrouwbare website om online webwinkels te controleren is Trustpilot.

Veilig betalen

Als je er zeker van bent dat je bij een bepaalde webwinkel iets wilt bestellen, is het verstandig om het webadres te controleren. Kijk vlak voor je betaald of het webadres begint met https://. Kijk ook of het bekende veiligheidsslotje voor de website link staat. Een extra tip is om alle andere tabbladen te sluiten. Zo verklein je de kans dat er iets mis gaat.

Zoek de contactgegevens

Mocht er iets mis gaan met jouw bestelling, is het net zo fijn als je persoonlijk contact kan opnemen. Kijk voordat jij jouw bestelling plaatst naar de contactmogelijkheden. Staat er een telefoonnummer waar je naar kan bellen? En ook een e-mailadres? In sommige gevallen is er iets misgegaan met bijvoorbeeld het verzenden. Door vooraf te kijken naar de bereikbaarheid van de webshop, weet jij of de webshop jouw verder kan helpen. Zo kan er sprake zijn van een kleine fout die snel op te lossen is. Ook kun jij in dat geval vragen naar de voortgang van jouw bestelling.

Gebruik een creditcard

Als je wil gaan betalen, krijg je waarschijnlijk de keuze uit verschillende betaalopties. Grote kans dat je ook kan betalen met creditcard. Door een creditcard te gebruiken kun je met een gerust gevoel online shoppen. Een van de voordelen van het betalen met een creditcard is de bijbehorende aflevergarantie. Mocht jouw pakketje onverhoopt toch niet aankomen, kan jij jouw geld terug krijgen. Een fijne gedachte als je iets wil gaan bestellen. Let er wel op dat je de orderbevestiging goed bewaard.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Dag op pad in het buitenland? Dit zijn de musthaves voor in jouw tas!

2 Mins read
Op vakantie kost het wat tijd om te schakelen. Omdat je je ineens in een andere omgeving bevindt, heb je andere spullen…
Business & Luxury #MNLK

Alles wat je moet weten over het aanvragen van een creditcard

2 Mins read
Ga je regelmatig buiten Europa op vakantie? Of doe je zo nu en dan een aankoop in een land buiten de Europese…