The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

4 Tips voor een geslaagd bedrijfsuitje

2 Mins read

Een bedrijfsuitje klinkt als een leuke activiteit, die bovendien doeltreffend kan zijn voor de teambuilding binnen je bedrijf. Maar hoe bezorg je iedereen de beleving van een geslaagd bedrijfsuitje? Voordat je enthousiast gaat brainstormen over een bedrijfs- of teamuitje, denk dan eens aan de volgende tips:

Leuk & ontspannend bedrijfsuitje

Werknemers vinden gezelligheid en sociale contacten een van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden. Of mensen goed in hun vel zitten op de werkvloer en gemotiveerd zijn om ergens langere tijd te blijven werken is daarom voor een groot deel bepalend of ze bij een ‘leuk’ bedrijf werken. Een bedrijfsuitje zou daarom vooral leuk en ontspannend moeten zijn.

Plan geen volgepropt programma en inventariseer ruim van te voren bij collega’s wat ze leuk vinden. Als een bedrijfsuitje te veel een educatief karakter krijgt, voelt het voor medewerkers te veel als een verplichting.

Een passend programma

De samenstelling van werknemers kan voor de nodige afweging zorgen om een succesvol bedrijfsuitje te organiseren. Kijk daarom bij het zoeken naar een geschikt programma ook naar de man/vrouw verhouding en de leeftijden. Leef je in in de verwachtingen van de doelgroep en wat je collega’s leuk vinden. Als er voorheen traditiegetrouw lux werd gegeten, kun je commentaar verwachten als er ineens een borrel wordt georganiseerd met hapjes.

Plan een geschikt moment

Een goed moment om een bedrijfsuitje of teamuitje bekend te maken is meestal aan het begin van het jaar wanneer ook de jaarplanning bekend wordt gemaakt. Bij veel bedrijven gebeurt dit reeds in december. Op sommige dagen en in sommige periodes is het organiseren van een bedrijfsuitje niet handig. Rondom de vakantieperiode kunnen mensen vaak niet en met de Feestdagen is men vaak een weekend weg. Houd ook rekening met populaire evenementen zoals carnaval, EK-WK voetbal, etc.

Valkenburg

Bedrijfsuitje Valkenburg

Tijdens een bedrijfsuitje in Valkenburg of teamuitje doe je op een leuke en originele manier aan teambuilding. Een plek die erg in trek is voor teambuilding activiteiten is Valkenburg.

Dit Limburgse stadje heeft een groot horeca-aanbod en is een geschikte locatie voor zakelijke uitjes. Ook zijn er allerlei unieke dingen te beleven, zoals een wijnproeverij of een culinaire workshop. Valkenburg is daarnaast in toeristisch opzicht erg in trek dankzij de prachtige omgeving en de historische bezienswaardigheden. De sfeervolle terrasjes en het gezellige stadje maken een uitje naar dit unieke stukje Limburg compleet.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Een succesvol bedrijf opzetten waarmee je de wereld kan blijven verkennen? Clark Kegley geeft je tips en uitleg!