The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

4 tips voor het kopen van nette herenschoenen

2 Mins read

Draag je in het dagelijks leven graag sneakers? Dan heb je inmiddels ongetwijfeld een behoorlijke schoenenverzameling opgebouwd. De kans is aanwezig dat jouw schoenen bijzonder kleurrijk zijn. Dit zorgt natuurlijk voor een vrolijke uitstraling, maar fleurige schoenen zijn niet altijd gepast.

Zo doen je naar een belangrijke bijeenkomst, een begrafenis of bruiloft natuurlijk niet jouw felgekleurde sneakers aan. Nee, want dat is niet echt gepast. Voor dergelijke bijeenkomsten moet je dus eigenlijk over een paar nette schoenen beschikken. Heb je nog geen nette schoenen? Dan wil je mogelijk een paar aanschaffen. In dat geval heb je waarschijnlijk geen idee waar je op moet letten. Daarom geven we jou hieronder vier tips voor het kopen van nette herenschoenen!

1. Bepaal wat voor een soort nette herenschoen je wilt

Schoenen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten, maten en kleuren. Dit geldt niet alleen voor sneakers, maar ook voor nette herenschoenen. Voordat je op zoek gaat naar nette schoenen doe je er dan ook goed aan te bepalen wat je mooi vindt. Hierdoor vallen er direct heel wat schoenen af. Wil je bijvoorbeeld een effen herenschoen of vind je een schoen met een patroontje toch net wat mooier? Daarnaast moet je ook kijken naar de kleur. Nette herenschoenen zijn er in het bruin en zwart, maar tegenwoordig koop je ze eigenlijk in alle denkbare kleuren.

2. Laat je voeten opmeten

Heb je al jarenlang dezelfde schoenmaat? Dan weet je mogelijk direct waar je het moet zoeken. Bedenk je echter wel dat sneakers anders uitvallen dan nette herenschoenen. Zo zijn veel nette herenschoenen bijvoorbeeld van leer gemaakt. Leer is een stug materiaal dat in de loop der jaren niet echt uitzet. Heb je brede voeten? Dan moet je geen smalle schoen kiezen. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, raden wij je aan om je voeten op te laten meten voordat je nette schoenen koopt. Zodoende weet je niet alleen welke maat je moet hebben, maar is het ook direct duidelijk of je voor een breed of smal model moet gaan. Je kunt jouw voeten op laten meten in een goede schoenenwinkel.

3. Pas de schoenen voordat je ze koopt

Heb je mooie herenschoenen gevonden? Vergeet dan vooral niet om ze aan te passen. De buitenkant van de schoenen kan nog zo mooi zijn, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de binnenkant. De schoen moet immers wel lekker zitten, zeker wanneer je van plan bent hem veel te dragen. Je doet er dan ook goed aan een herenschoen altijd aan te passen voordat je hem koopt. Loop er vooral ook een stukje mee. Op deze manier weet je direct of de schoen lekker loopt. Zit de schoen een beetje krap? Of heb je het idee dat er sprake is van drukpunten? Dan kun je de schoenen beter laten liggen, zeker wanneer ze van leer zijn.

4. Volg je gevoel

Bij het kopen van schoenen spelen verschillende zaken een rol. Allereerst speelt de uitstraling van de schoen mee. Je koopt natuurlijk geen schoenen die je zelf niet mooi vindt. Daarnaast moet de schoen natuurlijk ook gewoon lekker zitten. Je hebt immers geen zin om zere voeten te krijgen nadat je de schoenen een dag lang gedragen hebt. En dan hebben we ook nog de prijs. Nette herenschoenen zijn niet goedkoop, waardoor je mogelijk twijfelt over de aankoop. Is er inderdaad twijfel aanwezig over de uitstraling, de passing of de prijs? Laat de schoenen dan staan. Je hebt immers niet direct een goed gevoel over de schoenen en dat is wel belangrijk. Wij raden je dus aan vooral je gevoel te volgen wanneer je nette herenschoenen koopt.

Related posts
More #MNLK

Zo vind je de perfecte schoenen voor het voorjaar

2 Mins read
Het voorjaar is de periode waarin je meer en meer naar buiten toe gaat. Grote kans dat je hierdoor ook weer meer…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Hoe zien vrouwen de man graag gekleed?

1 Mins read
Als je een date hebt of als man gewoon aantrekkelijk gekleed wil zijn, kan het lastig zijn om een beslissing te maken…