The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

4 tips voor tijdens het hardlopen

2 Mins read

Als je aan hardlopen doet, kun je deze gezonde activiteit zo leuk en uitdagend maken als je zelf wil. Hardlopers die al langer aan deze sport doen, herkennen de situatie wel dat hardlopen na verloop van tijd eentonig kan worden. En de motivatie om de hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan, kan daardoor afnemen. Met de onderstaande vier tips maak je het hardlopen nog leuker en blijf je gemotiveerd. Dus doe er je voordeel mee!

YouTube video

Meer hardloop tips

1. Neemt een mp3-speler mee

Muziek en sport zijn vaak een prima combinatie. Dat geldt zeker voor een sport als hardlopen. Neem een mp3-speler mee, zodat je onderweg je favoriete muziek kunt draaien. Op internet is veel goede en relaxte hardloopmuziek te vinden, die je helpt om in het juiste ritme te blijven lopen.

2. Koop kwalitatief goede hardloopschoenen

Beginnende hardlopers maken nogal eens de fout om sportschoenen aan te schaffen, in plaats van hardloopschoenen. Maar sneakers zijn zeker niet hetzelfde als hardloopschoenen. Natuurlijk zien ze er sportief en stoer uit, maar ze missen enkele eigenschappen die hardloopschoenen hebben.

De zolen van gewone sportieve schoenen, sneakers dus, zijn een stuk dunner dan de zolen van hardloopschoenen. Het schokdempende vermogen van sneakers is hierdoor een stuk kleiner dan dat van echte hardloopschoenen. Hardloopschoen daarentegen zijn voorziek van dikkere, speciaal ontworpen zolen die de klappen opvangen die je knieën tijdens het hardlopen te verduren krijgen. Zo voorkom je dat je problemen krijgt met je (knie)gewrichten!

Ook kan het fijn zijn om goede hardloop kleding heren aan te schaffen.

Running

3. Bouw je schema rustig op

Veel hardlopers beginnen enorm fanatiek aan hun sport. Heb je nog geen topconditie, dan kun je jezelf slopen op deze manier en loop je een verhoogd risico op blessures. Zorg er daarom voor dat je via een opbouwschema te werk gaat. Zo voorkom je vroege blessures en bouw je op een verantwoorde manier conditie.

4. Drink van tevoren voldoende

Wil je comfortabel kunnen hardlopen en voldoende energie hebben tijdens het rennen, zorg er dan voor dat je voorafgaand aan je hardloopsessies voldoende drinkt. Water is prima. Dit is belangrijk, omdat een voldoende vochtpeil cruciaal is om sportief goed te kunnen presteren. Tijdens het hardlopen verlies je via zweten een hoop vocht. Om voldoende lichamelijke en geestelijke power te hebben, is het daarom van belang om te zorgen voor een goede hydratatie.

Leestip -> Fitbit kopen? Let hier op!

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Ben je op zoek naar een goedkope vorm van sport omdat je wilt vermageren?

1 Mins read
Of misschien wil je wel gewoon gezonder leven of misschien wil je je liever kunnen uitleven in een sport. Dan is joggen…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe te trainen voor een marathon als je er nog nooit een hebt gelopen?

2 Mins read
Of je nu net begint met lopen of al enkele jaren loopt, de kans is groot dat je nog nooit de intentie…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe train je voor een marathon?

1 Mins read
Heb jij het lopen van een marathon op je bucketlist staan? Voor veel hardlopers is het lopen van een marathon een ultieme…