The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLK

4 zaken die je als volwassen (jonge)man sowieso geregeld moet hebben

2 Mins read

90% van alle bezoekers op MNLK zijn mannen, voornamelijk 25 tot 40 jaar (60%). Dit betekent dat jij, er vanuit gaande dat je in deze categorie valt, inmiddels volgens de wet een volwassen (jonge)man bent. Dit betekent echter niet dat je automatisch volwassen bent, of dat je alles direct voor elkaar hebt zoals het hoort. Zo kan ik een 20-jarige spreken die alles tot in de puntjes voor elkaar heeft en een 34-jarige die niet eens een paar fatsoenlijke schoenen bezit. Het is tijd om 4 zaken goed voor elkaar te hebben!

Je papierwerk op orde

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat je jouw papierwerk in én op orde hebt. Betaal je rekeningen op tijd, spaar 5-10% per maand en bezuinig niet op een goede boekhouder. En zorg met name dat je alle benodigde verzekeringen in huis hebt, zoals je inboedelverzekering, je zorgverzekering en een autoverzekering. Je wil toch niet die man zijn die voor alle kosten opdraait als het per ongeluk op de weg mis gaat? Get your act together boy man!

Een bucket list

Het is misschien een cliché geworden om een bucket list te hebben, maar ik vind dat zonde. De potentie van een sterke bucket list – waar je dan ook echt werk van maakt – is juist immens. Maak een lijstje met een tiental zaken die je echt in je leven wil hebben gedaan, en voordat je het weet sta je ineens tussen de olifanten in Thailand, maak je een roadtrip met je gezin door Californië, hang je uit een helikopter boven New York of begeef je in een Mario Kart door Tokio (dit bestaat écht!).

Een fatsoenlijk paar herenschoenen

Die sneakers staan je heel tof, dat geef ik je toe, maar er is meer in het leven dan festivals, de sportschool en chillen op de bank met Netflix. Er zijn ook sollicitatiegesprekken, netwerkborrels, dates, bruiloften en feestdagen. Dan kun je het echt niet maken om met je hippe Allstars, Nikes en Adidasjes aan te komen zetten. Koop jezelf een paar fraaie herenschoenen (die goed te combineren zijn met meerdere outfits) waar je indruk mee weet te maken. Deze mogen wat kosten heren! Gelukkig gaan ze als het goed is ook jaren mee.

Een verzameling boeken in plaats van films en games

Als media-nerd die door de jaren heen uitgebreid genoten heeft honderden games en films, wil ik toch adviseren om je bibliotheek aan vermaak en informatie niet alleen te laten bestaan uit digitale producties. Er zit namelijk gouden informatie in boeken die je niet zult vinden in games, series, internet en films. Mijn persoonlijke aanrader; kies eens voor een boek in de categorie persoonlijke ontwikkeling. Lees bijvoorbeeld Mark Manson’s De edele kunst van not giving a F*ck, een boek dat je vastgeroeste karakter karakter zal geven!

Related posts
Soul #MNLK

Een grote droom komt uit: we zijn op Wereldreis! (The Big One, maart & april 2020)

4 Mins read
Vrienden van Mannelijk Magazine, trouwe volgers en nieuwkomers, ik heb groot nieuws. Een droom is uitgekomen, mijn grote droom. The Big One…
Business & Luxury #MNLK

Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad: ‘You are Programmed to be Poor'

1 Mins read
De auteur van de wereldberoemde klassieker en het #1 boek over persoonlijke financiën, Rich Dad Poor Dad, schreef het boek in de…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Volg Mannelijk Magazine ook graag via Instagram voor meer interessante updates!

1 Mins read
Mannelijk Magazine Instagram Op de Instagram van Mannelijk Magazine plaats ik nagenoeg dagelijks toffe updates over nieuwe artikelen, mooie quotes, boektips, relevant nieuws…