The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

40.000 dollar neerleggen voor de duurste cocktail ter wereld?

1 Mins read

Wanneer je van bijzondere drankjes houdt, kom je al snel op de talloze verschillende cocktails die te verkrijgen zijn. Er zijn op wereld ontzettend veel verschillende exclusieve cocktails beschikbaar. Daarbij zijn de meest bijzondere ingrediënten gebruikt. Maar welke cocktail is nu echt het allerduurste als het gaat om cocktails die meer dan één keer geserveerd zijn? We bespreken het hieronder.

Deze cocktails zijn net niet de duurste!

Als je de allerduurste cocktail gaat opzoeken, kom je natuurlijk ook altijd weer cocktails tegen die net niet duur genoeg zijn. Deze zijn zeker een vermelding waard. De onderstaande cocktails zijn gigantisch duur maar zijn nét niet de allerduurste cocktail ter wereld geworden:

  • Salvatore’s Legacy: 8316 dollar
  • The Diamond is Forever: 10.000 dollar
  • Winston: 12.400 dollar
  • The Diamond is Forever Martini: 18.000 dollar

De Ruby Rose cocktail

Er kan natuurlijk maar één cocktail de allerduurste ter wereld zijn. Dat is zonder twijfel de Ruby rose cocktail. De prijs van de cocktail ligt rond de 40.000 dollar. Dat met name te maken met één bijzonder ingrediënt: Robijn. Wanneer je dat namelijk uit de cocktail haalt, blijft er een niet zo heel bijzondere cocktail van zo’n 18 euro over. Door Robijn toe te voegen schoot de prijs echter omhoog. Het drankje heeft geruime tijd op de kaart bij The White Barn Inn in Maine gestaan, maar is naar verluid inmiddels niet meer verkrijgbaar.

Reka te Moskou

In de wereld van luxe en rijkdom worden er natuurlijk nog veel meer bijzondere cocktails gemaakt. Sommige zijn zelfs nog veel duurder dan de Ruby Rose. Dit zijn echter cocktails die slechts één keer ter ere van een bijzondere gelegenheid geserveerd werden en dus niet voor iedereen verkrijgbaar waren. De allerduurste cocktail waarbij dat ooit het geval was, werd eenmalig geserveerd in restaurant Reka te Moskou. De cocktail had een waarde van zo’n 50.000 dollar en bevatte onder andere drie diamanten. Het werd geserveerd ter ere van de opening van het ijsterras van dit restaurant.