The Online Lifestyle Magazine For Him

Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Duurste champagnes ter wereld

1 Mins read

Als je aan champagne denkt, is het eerste wat in je op komt natuurlijk oud en nieuw. Dit is altijd de ideale jaarlijkse gelegenheid om met al je huisgenoten, buren en vrienden een mooie fles van de schuimende witte wijn open te trekken. Echter is zo’n fles die je dan opentrekt vaak niet veel duurder dan enkele tientjes, en koop je hem gewoon in de supermarkt of bij de slijterij. Sommige echte kwaliteitschampagnes zijn zo zeldzaam en zo premium dat je ze alleen op speciale momenten en bijzondere locaties kunt aanschaffen. In dit artikel kom je meer te weten over de duurste champagnes ter wereld.

De duurste champagnes ter wereld

“Salon Blanc de Blancs Le Mesnil-sur-Oger”, €900,-

Deze fles champagne, met een ongelofelijk lange Franse naam, bevatte anderhalve liter heerlijke zoete champagne en werd in 2002 verkocht door het Champagnese (dat betekent: afkomstig uit de Franse provincie Champagne) merk genaamd Salon. De drank was gemaakt van Chardonnay-druiven en was zo duur dankzij zijn rijke en volbloemde smaak.

“Krug Clos du Mesnil Blanc de Blancs”, €969,-

Deze fles van het Franse Krug kost slechts 20 euro meer dan de Vintage Brut, en is een heerlijke witte champagne die doet denken aan de fijnste Chardonnay-wijnen die je maar kunt vinden. In 1995 werd deze champagne in zeer kleine hoeveelheden gemaakt, en is dus zo duur wegens grote schaarste.

“Armand de Brignac Brut Gold (Ace of Spades)”, €2239,-

De fles van Armand de Brignac, een Brut Gold, werd vooral bekend door de unieke stijl van het flesdesign. De fles van maar liefst 3 liter had een gouden opdruk in de vorm van een schoppen speelkaart, wat de zoete en lekker frisse champagne een hele goede optie maakt om je rijke gasten te imponeren.

“Dom Pérignon Rose Gold”, €49.000,-

Van deze superdeluxe champagne zijn in de hele wereld slechts 35 flessen van ZES LITER gemaakt. De malt-achtige aroma’s in combinatie met fruitige rosé-accenten maakt dat deze ongelofelijk dure fles de titel draagt voor de allerduurste champagne ooit gemaakt!

Check ook deze video:

Meer dure dingen:

Related posts
Business & Luxury #MNLK

5 champagnes onder de €100,-

1 Mins read
Heb je iets te vieren waarbij een goed fles Champagne op zijn plek is? Kies dan eens voor iets meer dan een…