De duurste hamburger ter wereld kost $5000!

Duurste hamburger ter wereld

Fastfood,we zijn er allemaal gek op! De snelle, betaalbare hap is niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Onderweg een drive-in meepikken, in de late uurtjes jezelf nog snel tegoed doen aan een kleine zonde of de kinderen trakteren op hun favoriete burger. Elk excuus is dan ook goed om een stop bij je favoriete fastfoodketen te maken. Laat je verrassen in dit artikel over de duurste hamburger ter wereld, één met 3 nullen…

De duurste hamburger ter wereld, het walhalla der hamburgers

Fastfood is immens populair. Lekker, snel en betaalbaar. Zeiden we nu net betaalbaar? Dat is buiten restaurant Fleur in Las Vegas gerekend. Voor het walhalla van de fastfoodketens begeven we ons naar Amerika, waar het altijd net iets gekker en groter mag. Chef Keller creëerde er de “The Fleur Burger 5000”. De naam doet het al vermoeden, voor deze ‘snelle hap’ tel je maar liefst $5000 neer.

Meer dan een doorsnee broodje

Het spreekt voor zich dat deze uitzonderlijke burger meer is dan een broodje met sla en tomaat. De burger bestaat dan ook uit uitsluitend producten van topkwaliteit. Een sappige stukje wagyu en kort gebakken foie gras. Om de burger helemaal op smaak te brengen werkt chef Hubert hem af met de beste truffelschilfers.

Bijpassende dorstlesser

Van fastfood krijg je natuurlijk dorst. Geen paniek, restaurant fleur serveert je met veel plezier een drankje bij de hamburger. Wat dacht je van een exclusief flesje Chateau Petrus 1995, één van de duurste wijnen ter wereld.

Gek of geniaal?

Als je je bedenkt dat de tweede duurste burger ter wereld “slechts” $777 kost, steekt de Fleur burger 5000 er natuurlijk met kop en schouders boven uit. Maar je hebt dan ook meteen een culinaire sensatie in ruil. De recensies van zij die hem reeds proefden zijn dan ook meer dan lovend. Al doet het ons watertanden, wij houden het voorlopig bij de doorsnee hamburgertent.

Duurste Vega burger zien?