The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

5 beste films van Clint Eastwood volgens MNLK

2 Mins read

Geen enkele andere acteur heeft een carrière gehad zoals die van Clint Eastwood, en waarschijnlijk zal niemand anders zal dat ooit herhalen. De 88-jarige, in San Francisco geboren Oscarwinnaar, heeft een van de langstlopende succesverhalen in Hollywood en hij gaat nog steeds door. Eastwood, ooit een houthakker en staalwerker, regisseerde in een tijdsbestek van 47 jaar 37 films, om nog maar te zwijgen van meer dan 70 rollen als acteur. Onder deze rollen zaten enkele iconische personages in de beroemdste actie- en western films aller tijden. Hieronder vijf van de beste films van Clint Eastwoord volgens onze redactie.

Dit zijn de beste films van Clint Eastwood volgens onze redactie:

Unforgiven (1992)

Hoe kun je dit meesterwerk van Eastwood het best samenvatten? Misschien door te beginnen met het meest voor de hand liggende feit: na alle dood en vernietiging die Eastwood op het grote scherm heeft veroorzaakt, komen al zijn zonden terug om hem te achtervolgen als hij een oude en verbitterde revolverheld is.

High Plains Drifter (1973)

High Plains Drifter is de meest sadistische film van Eastwood. Een epische nachtmerrie van een western, met spectaculair gruwelijke beelden en een bloedige finale. Het naamloze personage van Eastwood is een angstaanjagende aanwezigheid die een heel westernstadje machteloos achterlaat, het is fascinerend.

A Perfect World (1993)

Als regisseur heeft Eastwood in zijn carrière niet veel vermakelijke films geregisseerd. Hij heeft publiekstrekkers gemaakt, ja, maar heel weinig met gevoel voor avontuur, humor en snelheid. Behalve dan A perfect world, een nu al 27 jaar oude klassieker die door vele over het hoofd wordt gezien.

Pale Rider (1985)

Misschien wel de Eastwood-film die het beste standhoudt, gezien het feit dat de film nog steeds boeit, ook meer dan drie decennia sinds de release. Pale Rider is niet de Man With No Name die rondschietend een western stadje plat legt. In plaats daarvan is het een heel eenvoudig verhaal van een Preacher (Eastwood), een geest die een weerloos mijnstadje te hulp schiet dat op het punt staat het grote succes te bereiken of wordt weggevaagd door de snode oude mijnwerker Coy LaHood.

Million Dollar Baby (2004)

De relatie die Frankie Dunn (Eastwood) heeft met zijn nieuwe bokser, Maggie Fitzgerald (Hilary Swank is er één om voor altijd in het hart te sluiten. Million Dollar Baby bevat een van de meest intieme relaties op het scherm die Eastwood ooit heeft gespeeld, en hoewel hij een paar goede en indrukwekkende vaderfiguren in zijn carrière heeft gespeeld, hebben de rollen in deze films nooit de emotionele hoogten van dit personage bereikt.

Leestip -> De beste films van Brad Pitt volgens MNLK

Related posts
Relax & Travel #MNLK

10 films van Robert De Niro die je gezien moet hebben

2 Mins read
Waarschijnlijk één van de grootste acteurs aller tijde in Hollywood is Robert De Niro. Als je alle iconische films zou tellen waarin…
Relax & Travel #MNLK

Drie films van Sean Penn die je gezien moet hebben

2 Mins read
Tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn heeft op een aantal gebieden in Hollywood uitgeblonken, waaronder acteren, schrijven en regisseren. Maar het is zijn carrière…
Relax & Travel #MNLK

6 films van Morgan Freeman die je gezien moet hebben volgens ons

2 Mins read
Morgan Freeman citeerde ooit het gezegde ‘long foretold- long last; short notice- soon past om zijn acteercarrière te beschrijven. Hij bedoelde dat…