The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

5 bijzondere kunstwerken in het Louvre

2 Mins read

Parijs staat onder andere bekend om de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Arc de Triomphe. Allemaal zeker de moeite waard, maar het absolute hoogtepunt van Parijs is toch wel museum het Louvre. Dit voormalig koninklijk paleis staat geheel in het teken van het tentoonstellen van duizenden prachtige kunstwerken. Hier een paar tips van werken die je absoluut niet mag overslaan tijdens een bezoek aan het Louvre.

5 kunstwerken die je absoluut moet bekijken in het Louvre

Beeldhouwwerk Venus van kunstenaar Milo

We beginnen met een beeldhouwwerk. Venus, gemaakt door de kunstenaar Milo, is een marmeren kunstwerk dat met een hoogte van 2,02 meter je aandacht zeker zal grijpen. Het is indrukwekkend om te zien dat er meer dan 2000 jaar geleden al beelden werden gemaakt die zo gedetailleerd waren. Venus staat symbool voor eeuwige schoonheid. Iets wat duidelijk wordt als je het beeld in levende lijve voor je ziet.

Het Schilderij de Kroning van Napoleon

Een tweede kunstwerk dat je niet mag missen is de Kroning van Napoleon. Volgens de overlevering zijn veel gebeurtenissen in dit schilderij nogal aangedikt. Elk detail in het schilderij vertelt zo zijn eigen verhaal.

De Vrijheid leidt het volk van Eugène Delacroix

Een ander schilderij dat je niet mag missen: De Vrijheid leidt het volk van Eugène Delacroix. Dit schilderij staat symbool voor vrijheid. Het staat symbool voor de zwaar bevochten vrijheid die is verkregen tijdens de Franse revolutie.

De mummie van het Louvre

Een ander hoogtepunt van het museum staat ook wel bekend als de mummy van het Louvre, onderdeel van het Egyptische departament van het museum. Dit is een daadwerkelijk gemummificeerd persoon van ongeveer 1,65 meter. Het is fascinerend om te bedenken dat hier een persoon inzit die meer dan 2000 jaar oud is.

De Mona Lisa van Leonardo Da Vinci

Waar anders mee af te sluiten dan de Mona Lisa, een kunstwerk van de hand van Leonardo Da Vinci. Het interessante aan de Mona Lisa is dat er verschillende verhalen gaan over wie de vrouw eigenlijk is. Bij het bekijken van het schilderij zal opvallen dat het lijkt alsof de Mona Lisa geen seconde oogcontact verbreekt en je intens aankijkt.

Bekijk de 360° Tour in deze video

En dan nu een afbeelding van het Louvre in Parijs:

Het Louvre in Parijs

tungtopgun / Shutterstock.com

Leestip –> De duurste schilderijen ter wereld
Leestip –> Het duurste landgoed van Nederland

Feedback voor de redactie: info@mnlk.nl