The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

5 films van Dustin Hoffman die je gezien moet hebben

2 Mins read

Dustin Hoffman is al zestig jaar actief als acteur. Dat heeft een indrukwekkende lijst aan filmrollen opgeleverd en het is bijna onmogelijk om daar een top vijf uit te filteren. Een poging uit de losse pols dan maar. Deze titels zijn stuk voor stuk aanraders en enkele zijn ook nog eens verrassend actueel.

Check deze 5 films van Dustin Hoffman

Papillon (1973)

Adembenemend, deze klassieker waarin Hoffman schittert tegenover die andere gigant, Steve McQueen. Het speelt zich af in een gevangenis in Frans-Guyana, een plek waar Amnesty blijkbaar nog nooit is komen inspecteren. De ten onrechte veroordeelde McQueen en de kleine crimineel Hoffman willen ontsnappen aan deze hel, hetgeen niet bepaald zonder kleerscheuren gaat.

Tootsie (1982)

Een fijne film om alle man/vrouw-discussies even te laten voor wat ze zijn. De acteur die Hoffman hier speelt, komt door zijn moeilijke karaktertje niet aan werk en besluit het als vrouw te proberen. Dat lukt, maar hij wordt verliefd op zijn tegenspeelster Julie. De vader van Julie krijgt weer een oogje op Hoffman.

Rain man (1988)

Het onvergetelijke, legendarische en met vier Ocars bekroonde één-tweetje tussen Hoffman en Tom Cruise. Het duo speelt twee totaal verschillende broers – Cruise als snelle yup, Hoffman als autistisch genie – die gedwongen zijn samen een roadtrip te maken: hun vader is overleden en laat miljoenen na. Na het zien van Rain Man noem je nooit meer iemand zomaar een autist.

Mad City (1997)

In een museum wordt een schoolklasje vastgehouden door John Travolta. Uitgerangeerd reporter Hoffman bevindt zich per ongeluk in het gebouw en besluit de media live te laten meegenieten. De gijzelnemer blijkt weinig kwaad in de zin te hebben, maar wordt het slachtoffer van hijgerige journalistiek en de publieke opinie. Te weinig gewaardeerd, deze openlijke aanval op het manipulatieve vermogen van de media.

Outbreak (1995)

Niet alleen Hoffman, ook Kevin Spacey, Renee Russo, Cuba Gooding jr., Morgan Freeman, Patrick Dempsey, Donald Sutherland en vele andere bekende koppen verschijnen in de thriller Outbreak, waarin een dodelijk virus een stadje in de VS bereikt. De cast is absolute Champions League, het tempo hoog, het plot interessant en het thema griezelig actueel, maar desondanks is de film doorspekt met humor.

Check ook -> James Bond is al bijna 60 jaar op het witte doek te bewonderen & Heb jij deze vier films met Sir Philip Anthony Hopkins gezien?

Related posts
More #MNLK

Drie eng actuele jaren '90-films

2 Mins read
Oudere films oubollig? Welnee. Special effects zijn inderdaad sterk verbeterd sinds die tijd, maar in sommige verhalen zijn deze helemaal niet nodig:…