The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

5 leuke manieren op je interieur op te fleuren

2 Mins read

Voelt je huis een beetje grauw aan? Ben je toe aan verandering, maar wil je ook geen grote investeringen doen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk vijf leuke ideeën om je ruimte op te fleuren. Van een nieuw likje verf tot leuke asseccoirses. Lees verder voor enkele eenvoudige en creatieve manieren om een beetje zon in je huis te brengen.

1.    De muren schilderen

Een frisse laag verf maakt soms het verschil bij het transformeren van de uitstraling van een kamer. Kies lichte, luchtige kleuren om je ruimte een open, luchtige uitstraling te geven waardoor hij meteen helderder aanvoelt. Als je nu niet een hele kamer kunt schilderen, overweeg dan om een accentmuur te schilderen of alleen wat sierlijsten bij te werken.

2.    Planten toevoegen

Planten zijn geweldig om leven in elke ruimte te brengen en ze helpen ook de lucht in je huis te zuiveren. Als je weinig tijd hebt, kies dan voor onderhoudsarme planten zoals vetplanten of slangenplanten die niet veel water of onderhoud nodig hebben. Zo fleur je je huis op, maar hoef je er weinig onderhoud aan te geven.

3.    Nieuw servies

Wanneer je al jarenlang tegen hetzelfde servies aankijkt, is het misschien een goed idee om nieuw servies aan te schaffen. Al begin je maar klein, door eerst alleen de kopjes te vervangen en daarna ook de glazen. Als je het servies helemaal eigen wil maken, kun je ook kop en schotel bedrukken of glazen bedrukken.  Zo maak je het servies helemaal in jouw smaak.

4.    Word creatief met muurkunst

Muurkunst is één van de gemakkelijkste manieren om een kamer direct te veranderen en persoonlijkheid toe te voegen zonder grote verbouwingen of het uitgeven van de bank aan meubelstukken. Maak een kunstmuur met prints van plaatselijke kunstenaars of creëer iets unieks door lapjes stof of familiefoto’s in te lijsten.

5.    Investeer in goede verlichting

Verlichting speelt een grote rol bij het opfleuren van elke ruimte, dus zorg ervoor dat je in je hele huis voldoende verlichtingsmogelijkheden hebt (natuurlijk licht is het beste). Overweeg om oude lampen te vervangen door nieuwe met een hoger wattage of investeer in lampen op zonne-energie als je een milieuvriendelijke optie zoekt.

Of je nu een van deze ideeën kiest of ze allemaal combineert, er zijn genoeg manieren om je huis een oppepper te geven. Met slechts een paar eenvoudige veranderingen kun je elke kamer er gemakkelijk helderder, frisser en uitnodigender uit laten zien dan.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Nieuw interieur? Een zevensprong aan keuzes

2 Mins read
Wie droomt niet regenmatig hardop van nieuwe invloeden in huis? Of het nu gaat om nieuwe kleurstellingen, andere meubels of een complete…
More #MNLK

Leuke interieur ideeën voor de woon- en slaapkamer

2 Mins read
Het updaten van ons interieur werkt niet alleen inspirerend, maar ook rustgevend. Vernieuwingen in de omgeving stimuleren de hersenen en inspireren je…
Soul #MNLK

Wat anno 2019 niet mag ontbreken aan je (mannelijke) woonkamer!

1 Mins read
Na een lange dag vol met werkafspraken, workouts en stress is het logisch dat je even wilt ontspannen. Het is bovendien ook…