The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

5 mooie meren in Duitsland

1 Mins read

Voor natuurschoon en rust hoef je niet eens zo ver te reizen. Om in een schitterende omgeving je hengeltje uit te werpen of een vaartochtje te maken ook niet. Om de hoek ligt Duitsland en daar hebben ze duidelijk alle ruimte. Check deze vijf mooie meren bij onze Zuiderburen!

Enkele mooie meren in Duitsland

Hennesee (Sauerland)

Een ander stuwmeer is de Hennesee, wat verder over de grens. Het is hier een stuk bergachtiger en vanaf de gelijknamige dam kun je omgeving in je opnemen, want die wordt, hoe verder je Duitsland inrijdt, alleen maar mooier. Dit is een prima plek om de mountainbike te pakken voor een ruig ritje.

Titisee (Zwarte Woud)

Bijna anderhalve vierkante kilometer groot en 20 meter diep is de mooie Titisee, een plek die veel watersporters het hele jaar door wel weten te vinden. Surfen, kajakken, zeilen, zwemmen, het kan hier allemaal. De Alpen liggen vlakbij hier in Zuid-Duitsland en dat merk je: de berg Hoch (1192 meter hoog) aan de Titisee is indrukwekkend.

Kronenburgersee (Eifel)

Neem de Kronenburgersee in het populaire natuurgebied de Eifel, een stuwmeer op spuugafstand vanaf Maastricht. Hier kun je vissen, zwemmen, kanoën of gewoon aan het water relaxen. Vanaf de stuwdam heb je een fenomenaal uitzicht over het meer. En probeer de waterklimbaan natuurlijk even uit!

Bodensee (Baden-Württemberg/Beieren)

Ook in het zuiden, met uitzicht op de besneeuwde Alpentoppen, vind je de Bodensee, die de grens met Zwitserland en Oostenrijk vormt. Het bestaat uit twee meren, de Obersee en de Untersee. Er liggen hier interessante steden in de buurt zoals Friedrichshafen en Konstanz, en watersport is ook hier bepaald geen onbekend tijdverdrijf.

Chiemsee (Beieren)

De Chiemsee oftewel het Beierse meer biedt met zo’n 80 vierkante meter ruimte aan alle soorten vermaak. Er liggen ook eilandjes in en in de buurt vind je paleis Schloss Herrenchiemsee. Lokale specialiteiten: marsepein, kloosterlikeur en bier! Al zin gekregen? Duitsland is lekker dichtbij!

Leestip -> Een camper huren om een mooie reis te maken door Amerika of Australië?Welke taal spreken ze in Monaco?