The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLK

5 oefeningen voor een positieve mindset

1 Mins read

Hoe kan het dat de ene persoon altijd het positieve van het leven ziet en de ander vooral gefocust is op wat mis gaat? Het heeft allemaal te maken met een positieve mindset. In dit blog delen we 5 oefeningen die je helpen om positief in het leven te staan.

5 verschillende voorbeelden van oefeningen voor een veranderende positieve mindset

1. Wees je bewust van hoe je denkt

Jezelf bewust worden van hoe je denkt en wat je voelt is erg belangrijk als je positiever in het leven wilt staan. Gedachtepatronen zijn vaak onbewust, maar hebben wel een grote invloed op wat je doet en hoe je op bepaalde situaties reageert. Probeer eens om te herkennen wanneer je een negatieve gedachte hebt en deze te veranderen in iets positiefs. Zo leer je op een andere manier te denken.

2. Laat je niet beïnvloeden door negatieve gedachten

Heb je een slechte dag? Zorg er dan voor dat je niet in deze emotie blijft hangen. Kies er bewust voor om de negatieve gedachtes te parkeren en het je dag niet te laten beïnvloeden. Als je dit meerdere keren doet, wordt het steeds gemakkelijker om negatieve gedachten geen invloed te geven.

3. Neem controle over jouw gedachten

Je creëert je gedachtes zelf. Als jij veel ruimte geeft aan negatieve gedachtes, beïnvloedt dit je hele dag. Zorg dat je de controle (terug) krijgt en investeer je energie in positieve gedachtes.

4. Zorg voor positiviteit om je heen

Ga alleen maar om met mensen die ook een positieve mindset hebben en laat je hierdoor beïnvloeden en inspireren.

5. Wees dankbaar

Sta elke dag even stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Wat zijn de dingen die je gelukkig maken? Is er vandaag iets gebeurd waar je heel erg tevreden over bent? Schrijf al deze positieve momenten op. Dit zorgt ervoor dat je je bewust wordt van alle positieve momenten in je leven en het geeft dan geen ruimte voor negativiteit. Ook wanneer je even een moment hebt waarop je heel erg gefrustreerd of boos bent helpt het om een minuut lang alle dingen in je leven op te noemen waar je dankbaar voor bent.

Enkele voorbeelden van mindset quotes ter inspiratie:

Mindset quote

Succes

A beautiful mindset

Related posts
Mind & Soul #MNLK

5 leuke activiteiten om je gedachten te verzetten

2 Mins read
Als je even aan de drukte van alledag wilt ontsnappen, zijn er allerlei manieren om je gedachten te verzetten. Even nergens aan…
Mind & Soul #MNLK

Tips om een positieve mindset te ontwikkelen

1 Mins read
Wij hebben allemaal een gejaagd bestaan met te weinig tijd voor ontspanning. Dit gaat ten koste van de positieve mind. Via beproefde…
Mind & Soul #MNLK

WOW! 8x populaire Mindset filmpjes op Youtube

1 Mins read
High Performance Lessons from Billionaire Dan Pena THE MINDSET OF HIGH ACHIEVERS – Powerful Motivational Video for Success How to Upgrade Your…