The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

5 redenen om handschoenen te dragen tijdens het fitnessen

1 Mins read

Ben je een fitness fanaticus en kom je regelmatig in de sportschool om jouw spieren te trainen en in conditie te blijven. Dan is het aan te raden om enkele setjes handschoenen te kopen om tijden het fitnessen te dragen. Er zijn 5 goede redenen om dit te doen. Lees snel verder en ontdek waarom het dragen van fitnesshandschoenen een verstandig idee is.

Waarom handschoenen aantrekken tijdens fitness?

1. Het voorkomen van eeltvorming en blaren

Zeker als je regelmatig in de sportschool aan gewichten trekt of halsters heft, zijn handschoenen belangrijk. Ze voorkomen namelijk het ontstaan van eelt en blaren. De handschoenen neutraliseren de wrijving die ontstaat als je met gewichten in de weer bent.

2. Je prestaties verbeteren

Doordat handschoenen het ontstaan van blaren en eelt op je handen voorkomen, kun je vaker en langer trainen dan als je geen handschoenen gebruikt. Je kunt hierdoor meer uit je trainingen halen en hebt minder last van blessures.

Waarom handschoenen tijdens fitness

3. Geen gladde handen meer

Een van de nadelen tijdens het fitnessen is dat je gaat zweten en natte handen krijgt. Hierdoor worden je handen glibberig en heb je minder grip. Door tijdens het sporten handschoenen te dragen, kun je halters, handgrepen en dergelijke veel beter vastpakken en je oefeningen beter uitvoeren dan zonder handschoenen. Daarbij is meer grip hebben door handschoenen te dragen een stuk veiliger. Mocht je bijvoorbeeld een halter omhoog duwen, dan loop je minder risico dat deze uit je handen glijdt en je gewond raakt.

4. Ondersteuning van de polsen

Kies je voor iets langere handschoenen, dan bieden deze extra ondersteuning aan je polsen. Dat zorgt voor een betere balans, met name tijdens het heffen van gewichten of krachtoefeningen op fitnessapparaten. Verder is de kans op een polsblessure een stuk kleiner als je sterke handschoenen draagt.

5. Veel keuze aan soorten handschoenen

Fijn is ten slotte dat er qua fitness handschoenen tegenwoordig veel te kiezen valt. Of je nu van stoere, moderne handschoenen houdt of van een meer klassieke uitstraling: er is genoeg keuze!

Leestip -> Welk gewicht kettlebell
Leestip -> Oefeningen voor buiten

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read
Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…
More #MNLK

3 verschillende sporttassen voor heren

2 Mins read
Afhankelijk van de activiteit die je van plan bent in de sportschool te doen, zal het zeer waarschijnlijk bepalen welk type sporttas…