The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKDrinks & Food #MNLK

5 restaurants met Michelinsterren

1 Mins read

Wil je een keer heerlijk luxueus en onbeperkt culineren? Bezoek dan een toprestaurant met een of meer Michelinsterren. In Nederland zijn er momenteel 111 restaurants met Michelinsterren, waar je de heerlijkste en meest bijzondere gerechten uit de gastronomie kunt krijgen. Welke vijf restaurants met een tot drie Michelinsterren zijn échte aanraders, dus: restaurant die je als liefhebber van goed eten echt een keer bezocht moet hebben?

Restaurants met Michelinsterren

De Librije in Zwolle ***

In Nederland zijn er slechts twee restaurants die drie Michelinsterren hebben. Het bekende toprestaurant De Librije in Zwolle is daar één van. Op de menukaarten prijken 7 en 10 gangenmenu’s die uniek zijn samengesteld en een genot zijn voor iedere liefhebber van een goede gastronomie.

Inter Scaldes in Kruiningen ***

Ook het restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen is bekroond met drie Michelinsterren. En daar zijn goede redenen voor, want uit eten gaan bij Inter Scaldes is jezelf (en/of je partner of zakelijke relaties) ultiem verwennen. Net als bij De Librije zijn veelgangenmenu’s hier het uitgangspunt, zoal het 8-gangen specialiteiten menu of het intelligent samengestelde 5-gangen menu.

Italiaanse restaurant Gustatio in Groningen *

In 2020 kreeg het uitstekende Italiaanse restaurant Gustatio in de stad Groningen een Michelinster. Dit restaurant werd door de jury vooral geprezen om zijn heerlijke, authentieke Italiaanse gerechten. In deze keurige eetgelegenheid in het hartje van Groningen krijg je echt waar voor je geld. Je kunt je smaakpapillen verwennen met tal van pasta’s, zoals spaghetti, of knapperige pizzagerechten.

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk **

In de historische binnenstad van Harderwijk is aan de Vischmarkt het romantische en netjes verzorgde restaurant ’t Nonnetje te vinden. In 201 verwierf dit restaurant een tweede Michelinster. Centraal in hert aanbod van dit toprestaurant staan unieke, authentieke gerechten met als bekendste het Menu de Verleiding, het Menu de Verleiding Botanica en het verrassend lekkere Michel’s Meesterkok Menu.

Yamazato Restaurant in Amsterdam *

Yamazato Restaurant is een restaurant met één ster, dat gevestigd is in Hotel Okura in Amsterdam. Centraal staan overheerlijke haute causins. Deze eetgelegenheid biedt diverse soorten Japanse lekkernijen, zoals authentieke Japanse haute cuisine ofwel kaiseki Ryori, en natuurlijk sushi.