Relax & Travel #MNLK

5 shows om te kijken na Peaky Blinders

4 Mins read

Veel Netflix kijkers en critici zijn het er over eens: Peaky Blinders is een van de leukste en beste series die er de afgelopen jaren zijn gemaakt. In 2013 begon de serie al met het eerste, veelbelovende seizoen. Daarna zijn de karakters geschreven door Steven Wright in tot nu toe in totaal vijf seizoenen te zien. Ondanks dat het verhaal oorspronkelijk niet van seizoen één tot het einde van de serie geschreven was, zorgt ieder seizoen voor meer spanning en sensatie en bouwen de karakters samen een ongelofelijk spannende setting op.

YouTube video

De Britse gangster serie speelt zich natuurlijk af in Birmingham, 1919, waar een zigeuner gang na de eerste wereldoorlog een opmars maakt in verschillende legale en illegale zakenwereldjes. Thomas Shelby, gespeeld door Cillian Murphy moet oppassen voor zijn broers John en Arthur (gespeeld door Joe Cole en Paul Anderson) en voor het illegale rijk dat Birmingham in zijn greep houdt, terwijl hij zijn best doet om de zaken uit te breiden naar Londen en uiteindelijk naar het buitenland. Het laatste seizoen van de serie is in productie, waarna nog een film wordt gemaakt om het hele Peaky Blinders- verhaal af te sluiten. Daar kijken we natuurlijk allemaal enorm naar uit, maar voor Peaky Blinders-fans is het tegelijkertijd ook jammer dat de serie straks voorbij is. Gelukkig zijn er een boel vergelijkbare series die je kunt kijken als je echt geen genoeg kan krijgen van de Britse drama serie. Hier zijn een paar series die je gezien moet hebben als je Peaky Blinders leuk vindt!

Bad Blood

In de categorie Gangster Drama past de serie Bad Blood als geen ander. Het is een Canadese serie over een Mafia kartel in Montreal. De serie begint met de vrijlating van Vito Rizzuto. Hij heeft net drie decennia in de gevangenis gezeten voor een moord, en het is moeilijk te zeggen dat hij er als verbeterd mens uit is gekomen. De kartelbaas heeft nog een aantal zaken die hij af moet handelen nadat hij is vrij gelaten, maar doordat hij net uit de gevangenis komt en de politie hem goed in de gaten houdt is het lastig om zijn doel te bereiken. Dat doel? Wraak nemen op alles en iedereen die iets te maken had met de moorden op zijn familieleden en vrienden, die plaats vonden terwijl hij in de gevangenis zat. De serie is even spannend als Peaky Blinders en je zit gegarandeerd op het puntje van je stoel als je deze Canadese top thriller kijkt. Je kunt Bad Blood streamen via Netflix.

YouTube video

Frontier

Deze serie heeft iets minder van het befaamde gangster element, maar het lijkt op Peaky Blinders in dat er meerdere groepen mensen tegen elkaar vechten om een zo groot mogelijk aandeel in een bepaalde industrie te krijgen. Frontier speelt zich af in Canada, in de jaren 1700, en zit vol met bloedstollende actie scenes. De hoofdrol is voor Jason Momoa, die u waarschijnlijk kent van Aquaman of de Khal Drogo uit Game of Thrones. De storytelling houdt je op het puntje van de stoel en evenals Peaky Blinders wordt er gespeeld met de geschiedenis. Om die redenen is Frontier een leuke serie om te streamen als je klaar bent met Peaky Blinders. Je kan ook Frontier bekijken op je Netflix account.

YouTube video

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire wordt door velen gezien als vergelijkbaar met Peaky Blinders, zowel qua setting als qua kwaliteit. De serie speelt zich af in Atlantic City, New Jersey en zit vol met klassiek gestijleerde sets, kostuums en nog veel meer. Het verhaal van Boardwalk Empire is zo sterk dat je niet kan stoppen met kijken, en het acteerwerk van onder andere Steve Buscemi is geweldig. De serie is geschreven en gemaakt door Terence Winter, die je kan kennen van The Sopranos en Wolf of Wall Street. Naast de gangster scene uit Atlantic City komen er ook vele andere bekende gangsters in de serie voor, zoals onder andere Al Capone. Je kunt Boardwalk Empire kijken via je Ziggo abonnement op HBO GO.

YouTube video

Ripper Street

Ripper Street is de straat waar de Jack the Ripper-moorden plaatsvonden in Londen, aan het eind van de 19e eeuw. Dat is iets eerder dan de Peaky Blinders setting, maar ook deze serie heeft een heerlijke gangster vibe. De hoofdrol is voor Jerome Flynn, die je kunt kennen van Game of Thrones of Black Mirror. Hij speelt een detective sergeant die zoals in een klassieke crime serie alle moorden en misdaden van de Londense samenleving onderzoekt, en probeert op te lossen. Als je de Peaky Blinders vibe weer wilt oppakken, kun je deze serie absoluut niet laten schieten. De setting van Londen in 1899 doet enorm denken aan de Birmingham samenleving in 1919, zeker in combinatie met de nette pakken en hoedjes die de mannen in de serie aan hebben. Ook Ripper Street kun je kijken op Netflix!

YouTube video

Taboo

Deze serie heeft een van de beste karakters (zo niet de bestse!) uit Peaky Blinders in de hoofdrol: Alfie Solomons, of te wel Tom Hardy. De acteur, die je kent van Bane in Batman of uit de film Venom, speelt in Taboo een avontuurlijke zoon van een inmiddels overleden man die een enorm transport bedrijf heeft opgericht. Terwijl James (gespeeld dus door Tom Hardy) zijn best doet om winst te maken met het bedrijf wat hij van zijn vader heeft overgenomen, komt hij er achter dat hij ook de vele vijanden van zijn vader er gratis bij heeft gekregen. Dan blijkt ook dat het transportbedrijf niet zo onschuldig is als hij in eerste instantie dacht. Klinkt het al spannend? Vinden wij wel. Deze topserie kun je kijken via Videoland, voor maar vijf euro per maand.

YouTube video

Weet jij al welke serie je gaat kijken als je Peaky Blinders uit hebt? Of heb je de serie nog niet eens gezien? We raden je in ieder geval aan om deze topserie meteen te gaan bekijken als je houdt van een stijlvolle gangster drama serie met zowel mannen als vrouwen die het op fiere wijze tegen elkaar opnemen. Weet jij nog andere series waar we het over moeten hebben? Laat dat dan vooral aan ons weten!

Feedback: info@mnlk.nl