The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

5 simpele tips uit eigen stal om je productiviteit direct te verhogen (#2)

2 Mins read
Productiviteit fascineert me immens. Ik ben al jaren nieuwsgierig wat wel en niet werkt wat betreft kwalitatief werk afleveren. Vooral als ZZP’er is het essentieel dat je goed werk aflevert in een redelijk normale tijdspanne. Na heel wat onderzoek en proefkonijn spelen heb ik vele tientallen tips die ik hier op MNLK ga delen over hoe je jouw productiviteit kan verhogen.

Dit is de tweede editie! Lees graag ook het eerste deel: 5 simpele tips uit eigen stal om je productiviteit direct te verhogen (#1)


5. Koop een notitieboekje en schrijf je ideeën op

Je hebt vele duizenden gedachten per dag, waarvan nagenoeg alles onzinnig is, maar zo af en toe zit er een briljante ingeving, idee of realisatie tussen die je eigenlijk direct op moet schrijven. Koop jezelf een chique notitieboekje en leg het boekje ergens in de buurt van waar je het meest bent. Noteer citaten, ideeën en gedachtegangen, zo leeg je jouw geest en heb je meer ruimte over voor focus, wat weer resulteert in meer productiviteit. En waarom geen Evernote hoor ik je denken? Je ideeën zijn meer waard als je ze volwaardig uitschrijft op papier!

4. Laat de alcohol doordeweeks staan

Ik weet dat je dit niet wil horen, maar laat op werkdagen de wijntjes, bier en andere drankjes staan. Vanaf vrijdag kun je weer je kop eraf zuipen. Doordeweeks heb je jouw scherpe blik nodig, en we weten allemaal hoe desastreus een kater is voor je productiviteit. Het is ook een feit dat je slechter slaapt door alcohol, wat ook weer niet helpt bij je productiviteit. Even niet, in het weekend proosten we!

3. Neem een digitale agenda (zoals Google Calender)

Een fysiek agenda boekje is passé in dit drukbezette leven. Je kliedert en kladdert dat hele boekje vol, dat is amper overzichtelijk. Aangezien we tegenwoordig vastgeplakt zijn aan de smartphones, kun je het beste een digitale agenda nemen, zoals het gratis Google Calender. Omdat je telkens afspraken noteert, raakt je hoofd leeg en kun je je meer concentreren op de grote taken. En dat keurige overzicht waarin je elke afspraak met een tik van je vingers kan wijzigen is simpelweg ideaal.

2. Zet drie taken uit die je gedaan wil hebben

Als je 1001 dingen te doen hebt, is er grote kans dat je er maar 1 doet. Een berg vol met taken werkt juist averechts. Je kunt beter ervoor kiezen om 3 grote taken uit te stallen die je vandaag uitgevoerd wil hebben. Persoonlijk voorbeeld van vandaag: ik wil vandaag gedaan hebben; dit artikel schrijven, een stevige 5×5 workout uitvoeren en twee hoofdstukken lezen van Harari’s nieuwe boek.

Daarnaast heb ik nog allerlei kleine klusjes die makkelijk te doen zijn, zoals koken, mailtjes versturen en wat artikelen posten op DailyBase.nl. Toch zet ik altijd drie taken uit die ik gedaan wil hebben, en als je dat elke dag doet, ben je een verdomd productieve tijger!

1. Prime jezelf voor de dag

Primen is jezelf klaarstomen voor de dag of een grote taak. Dit kun je onder andere doen met de fantastische Primed Mind App. Ik garandeer dat deze app je helpt bij het worden van een scherper en vooral productiever persoon.

Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

1 Mins read
Er is geen man die mij meer weet te motiveren om gas te geven dan eindbaas David Goggins. Deze keiharde veteraan der…
Business & Luxury #MNLK

Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad: 'The Truth about Money'

1 Mins read
Als het gaat om rijk/vermogend worden, dan zijn er maar weinig die het spelletje snappen. Robert Kiyosaki snapte het spelletje al in…
Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het hebben van een VPN

2 Mins read
Je hoort de term steeds vaker en vaker; VPN. En je ziet overal en nergens promoties die het heilig verklaren, maar wat…