The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

5 tips bij het inrichten van een kleine kamer!

2 Mins read

Is jouw slaapkamer aan de kleine kant? Dat hoeft geen probleem te zijn, sterker nog, soms is het zelfs gezelliger in te richten! Want zoals het gezegde gaat: klein, maar fijn. Bij het inrichten van een kleine slaapkamer is het belangrijk dat je de ruimte zo goed mogelijk benut. Dat vergt soms  behoorlijk wat creativiteit.. Maar met de juiste trucjes tover je jouw eigen ruimte om tot een klein paradijsje. Geen idee waar je moet beginnen? Gelukkig geven wij in dit artikel 5 praktische tips die jou op weg helpen!

Tip 1: ga voor minimalistische accessoires

Accessoires voegen een gezellige sfeer toe aan de slaapkamer. Toch moet je in een kleine ruimte oppassen met accessoires. Het geheel kan al snel rommelig en vol ogen als je teveel of te grote accessoires gebruikt. Daarom is het belangrijk om de juiste accessoires te kiezen voor jouw kleine paleisje. Ga voor items die praktisch zijn en iets toevoegen aan de slaapkamer. Sierkussens zijn hier het perfecte voorbeeld van! Ze geven de kamer een sfeervolle look, maar nemen geen extra ruimte in beslag. Of wat dacht je van fotolijstjes? Je bevestigt ze gemakkelijk aan de wand én maken de kamer een stuk persoonlijker.

Tip 2: kies een bed met opbergruimte

Een bed kun je niet wegdenken uit de slaapkamer. Helaas neemt het vaak veel ruimte in beslag, waardoor je geen ruimte hebt om je spullen op te bergen. Niet zo handig als je een kleine kamer hebt. Toch hoeft het geen probleem te zijn, zolang je slim en creatief nadenkt. Kies daarom voor een bed met opbergruimte. Tegenwoordig zijn er veel bedden op de markt, die extra opbergruimte aanbieden. Wat dacht je van een boxspring kopen? Met de juiste boxspring geniet je namelijk van de opbergruimte, maar ook van het comfort van een tweepersoonsbed. Ook hoogslapers zijn een goede optie. Je plaats er gemakkelijk een bureau of bank onder zonder dat het extra ruimte in beslag neemt. Ideaal!

Tip 3: gebruik de wanden

Heb je geen ruimte voor gezellige planten, accessoires of praktische zaken? Denk dan in de hoogte! Wandplanken zijn namelijk ideaal als je weinig ruimte hebt. Zo kun je bijvoorbeeld je wandplank als nachtkastje of boekenplank gebruiken. Zonder dat het ruimte op de vloer inneemt.

Tip 4: plaats spiegels

Wil je je kamer groter laten lijken? Dan mogen spiegels niet ontbreken. Een spiegel laat je slaapkamer namelijk optisch groter lijken. Plaats een zo groot en hoog mogelijke spiegel voor een optimaal resultaat. The bigger the better! Heb je geen extra ruimte voor een spiegel? Kies dan een kledingkast met spiegeldeuren.

Tip 5: kies lichte kleuren

Een kleine slaapkamer voelt met de verkeerde keuzes en inrichting al snel claustrofobisch aan. Maar met de juiste inrichting tips voorkom je dat jouw kamer er klein en benauwd uitziet. Vermijd bijvoorbeeld donkere kleuren in je interieur. Gebruik kleuren als wit, beige of lichtgrijs op de muren en vloer. Wil je toch graag wat fellere kleuren terug laten komen? Kies er dan voor om kleurrijke accessoires zoals kaarsjes of sierkussens terug te laten komen.

Met deze tips ben je goed op weg naar een kleine maar fijne slaapkamer. Maar er zijn natuurlijk talloze manieren hoe je je slaapkamer kunt opleuken. Tip: struin het internet af voor interieur ideeën. Pinterest is het perfecte platform om uren op te scrollen naar inspiratie voor je slaapkamer.

Related posts
More #MNLK

De voordelen van een goede boxspring

2 Mins read
Ben jij benieuwd wat voordelen zijn van een goede boxspring kopen? Iedereen wil graag een fijne nachtrust hebben om de volgende dag…