More #MNLK

5 tips om een goed wijnpakket samen te stellen

2 Mins read

Heb je binnenkort een verjaardag van een familielid, vriend of kennis? Of heeft een collega waarmee je jarenlang hebt samengewerkt een nieuwe baan? Dan ben je misschien nog op zoek naar een passend cadeau. Als de persoon in kwestie van wijn houdt, kun je een wijnpakket geven. Met de  volgende 5 tips lukt het jou om zelf een goed wijnpakket samen te stellen.

1. Bepaal je budget
Een wijnpakket hoeft in principe niet meer dan een paar euro te kosten, maar je kunt ook pakketten samenstellen die tientallen of zelfs honderden euro’s kosten. Bepaal daarom eerst hoeveel je te besteden hebt voordat je begint met samenstellen. Op deze manier is het makkelijk om te filteren in het aanbod, want je kunt ‘te dure’ wijnen links laten liggen. Een goed wijnpakket samenstellen kost je zo aanzienlijk minder tijd.

2. Weet waar de ontvanger van houdt
Als je het budget bepaald hebt, kun je beginnen aan de zoektocht. Omdat er allerlei soorten wijnen zijn, kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zorg er daarom voor dat je weet waar de ontvanger van houdt. Trekt hij het liefst een fles witte wijn of rosé open, of houdt hij toch meer van een goede, rode Barolo wijn? Dit maakt het samenstellen van een wijnpakket een stuk makkelijker. Wie niet weet waar de ontvanger van houdt, kan ook een pakket samenstellen met een fles rode wijn, witte wijn en rosé. Er zit dan altijd een lekkere wijn tussen.

3. Koop een samengesteld pakket
Drink je zelf niet vaak wijn? Dan vind je het misschien lastig om een goed wijnpakket samen te stellen. Je kunt je in dat geval uren verdiepen in wijnen, maar daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt bijvoorbeeld ook een samengesteld pakket met Bourgogne wijn kopen. Je bent dan verzekerd van een goed wijnpakket, zonder dat je hier zelf veel tijd en moeite in hoeft te steken.

4. Beperk je niet tot wijn
De meeste mensen denken dat een wijnpakket uitsluitend uit wijn bestaat. Gezien de naam niet gek, maar je kunt zo’n pakket ook uitbreiden met andere dingen. Vul de flessen wijn bijvoorbeeld aan met hartige snacks die goed bij de wijn(en) passen, zoals nootjes, toastjes of andere borrelhapjes. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om het pakket aan te vullen met een paar wijnglazen. Wil je een persoonlijk tintje aan he wijnpakket geven? Laat de glazen dan bedrukken.

5. Pak het leuk in
Omdat een wijnpakket vaak als cadeau gegeven wordt, is het leuk om het in te pakken. Je kunt een passend wijnkistje bij de wijn(en) kopen en hier de flessen in doen. Vind je dit niet leuk? Pak het pakket dan zelf in. Zet de flessen bijvoorbeeld op een leuke borrelplank en vul ze aan met borrelhapjes. Gebruik doorzichtig folie voor het inpakken, zodat het wijnpakket er ook nog eens leuk uitziet.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Waarom zou je kiezen voor biologische wijn?

2 Mins read
Biologisch. Een woord dat al behoorlijk wat jaren trending is in de wereld van eten en drinken. In de wereld van wijn…
More #MNLK

De beste cadeaus voor wijnliefhebbers

2 Mins read
Voor wie maar een beetje van wijn houdt, is het altijd leuk om een wijn van iemand cadeau te krijgen. Of het…