The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

5x grappige Jiskefet video’s

2 Mins read

Jiskefet: welke man kent dit satirische tv-programma eigenlijk niet? Dit vaak absurdistische tv-programma werd tussen 1990 en 2005 uitgezonden door de VPRO en was razend populair onder jongeren en mannen van middelbare leeftijd. De acteurs Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch speelden in hun sketches diverse bijzondere typetjes waar het sarcasme en de droge humor vanaf dropen. Wat te denken van de corpsbal Van Binsbergen, de proleet Johnny, troubleshooter Van Beusekom of de kantoorklerk Edgar? Maar welke sketches van Jiskefet zijn het allergrappigst en moet je hoe dan ook gezien hebben als man?

Check hier 5 grappige video’s van Jiskefet

1. De Lullo’s

De Jiskefet-sketches onder de titel De Lullo’s behoren tot de beste satire uit de Nederlandse cabaretgeschiedenis. In deze serie maken we kennis met en groep typische corpsballen, die niet zo heel veel doen. Hun kernactiviteiten zijn slapen, zuipen, neuken en flauwe grappen maken. Het studeren komt daarna wel…

2. Debiteuren Crediteuren

In Debiteuren Crediteuren nemen de acteurs van Jiskefet de Nederlandse kantoorcultuur flink op de hak. De sketches spelen zich af op de financiële administratie van bedrijf. De kantoormedewerkers Jos, Edgar, Storm en de gezette secretaresse juffrouw Jannie vermaken de kijkers met flauwe kantoorgrappen. Gesprekken gaan meestal over broodbeleg, wat er onderweg naar het werk gebeurde en over de koffie. Heerlijke sketches!

3. Tampert

De serie Tampert mag niet ontbreken in een top 5 van grappigste Jiskefet video’s. Tampert is een humoristische persiflage op de Duitse Krimi Derrick. Een sandaardgrap die gemaakt wordt, is het maken van kromme Duitse zinnen en woorden, met als telkens terugkerende zin “Jaaah, wie sage ich das jetzt?” De dialogen zijn zeer droog en vaak nietszeggend.

4. De Heeren van ‘de Bruyne Ster’

In De Heeren van ‘de Bruyne Ster’ reizen we mee op een zeventiende-eeuws schip op weg naar Indië. Onderweg maakt de bemanning tal van droogkomische situaties mee. Een echte aanrader voor wie van geschiedenis houdt!

5. Johnny en Willie

In de serie Johnny en Willie maken we kennis met twee proleten die, jawel, Johnny en Willie heten. Willie is de meeloper en doet alles wat Johnny zegt. Ze steken poppenkasten in de fik, slaan buurtgenoten in elkaar en zijn regelmatig lekker klunzig bezig.

En check ook deze video:

Leestip -> Alle 8 acteurs als James Bond in de film hebben gespeeldDe vijf leukste films met Bradley Cooper in de hoofdrol volgens onze redactie