The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

5x populaire vakantiebestemmingen, waar gaat jouw voorkeur naar uit?

2 Mins read

Er is niets heerlijker dan een vakantie doorbrengen in het buitenland. De meeste mensen kiezen voor een warm land, met een vleugje cultuur. Wat zijn eigenlijk populaire vakantiebestemmingen? Hierbij treden we flink uit onze comfortzone, ver van ons kikkerlandje verwijderd.

5 populaire vakantiebestemmingen

Cuba1. Cuba
Cuba staat bekend om de rum en sigaren, oude auto’s en salsa. Daarnaast is het land nog steeds herstellende van de revolutie die een aantal decennia geleden plaatsvond. In het land vind je weinig invloeden van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat het land een unieke cultuur heeft. De architectuur die in Cuba terug is te vinden, zorgt voor een authentieke sfeer in de dorpjes en steden. De steden Havanna en Santiago de Cuba zijn voor toeristen leuke uitgaanssteden, waar regelmatig artiesten optreden. Daarnaast vind je in Cuba veel witte stranden in combinatie met een helderblauwe zee. De combinatie van strand en cultuur maakt Cuba tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen.

Portugal2. Portugal
Het land Portugal is wereldberoemd om zijn Port. Maar wat heeft het land nog meer te bieden? De hoofdsteden Porto en Lissabon zijn volgens toeristen een van de hoogtepunten. Lissabon bruist van de kastelen, oude wijken en architectuur die je kunt bewonderen door een ritje in een oude tram. Het gebied Alentejo is de tegenhanger, een oase van rust. Je vindt er velden vol bloemen, bomen en andere natuur. Ook in Portugal vind je veel stranden, rotspartijen en een prachtige zee.

Thailand3. Thailand
De meeste toeristen in Thailand komen voor de prachtige blauwe stranden. Daarnaast is Thailand rijk aan cultuur en natuur. Een populaire bezienswaardigheid is de drijvende markt in Damnoen Saduak. In de hoofdstad Bangkok vind je talloze tempels, paleizen en gebouwen.

Olifanten in Sri Lanka4. Sri Lanka
Sri Lanka wordt wel de ‘parel van de Indische Oceaan’ genoemd. Je vindt er prachtige baaien, tropische regenwouden, theevelden en Boeddhistische architectuur. Je vindt er tientallen tempels, huisjes en kerken die gewijd zijn aan de god Boeddha. Voor de zonneaanbidders heeft Sri Lanka meer dan 1000 kilometer aan strand te bieden. De cultuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de Culturele Driehoek, waar je allerlei archeologische opgravingen vindt. In deze Driehoek is ook de Sigiriya, de leeuwenrots te vinden, een complex van een koning uit de vijfde eeuw.

Willemstad Curacao5. Curaçao
Voor de echte Nederlanders is Curaçao een perfecte vakantiebestemming. Curaçao is Nederland in het warm op een eiland. Je vindt er prachtige koraalriffen die je door een duiktochtje kunt bewonderen. Ook de grotten van Hato zijn een populaire toeristenattractie. Voor de zonneaanbidders heeft het eiland oneindig grote stranden en een diepblauwe zee.

Meer artikelen:

Related posts
Relax & Travel #MNLK

De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben

1 Mins read
De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben. De brug ligt…
Relax & Travel #MNLK

Ontdek Thailand in Zuidoost-Azie

1 Mins read
Thailand is een groot en mooi koninkrijk gelegen in Zuidoost-Azië. Het wel bekende koninkrijk staat bekend om veel aantrekkelijke punten. Het is…
Relax & Travel #MNLK

Ko Chang is een tropisch eiland gelegen voor de kust van Cambodja

1 Mins read
Het eiland wordt ook het olifanteneiland genoemd. Vroeger was dit eiland vooral geliefd onder de backpackers omdat het zo moeilijk bereikbaar was…