The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

5x waar je aan moet denken als je gaat trouwen in de zomer

3 Mins read

Veel aanstaande bruidsparen kiezen ervoor om te trouwen in de zomer. Dat is dan ook niet gek, want trouwen in de zomer heeft meerdere voordelen. Lange dagen, grote kans op mooi weer en de mogelijkheid om buiten te trouwen: het zijn enkele voordelen van een zomerbruiloft. Als je van plan bent om te trouwen in de zomer, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken bij de bruiloftsplanning. Wij zetten hieronder vijf belangrijke dingen op een rij!

Niet te laat beginnen

Een zomerbruiloft is geliefd. Niet alleen door jou en je partner, maar door nog veel meer koppels die gaan trouwen. Het is daarom slim om niet te laat te beginnen met het plannen hiervan. Als je dit wel doet, kan dit namelijk de ene na de andere teleurstelling opleveren. De vraag naar trouwleveranciers is in de zomermaanden hoog, waardoor deze snel volgeboekt kunnen zijn. Begin dus niet te laat, maar zoek tijdig naar geschikte trouwleveranciers voor de bruiloft. Van het boeken van trouwlocaties tot het inhuren van een fotograaf: het zijn dingen die je op tijd moet regelen.

Het weer

Waar je rekening mee moet houden tijdens een zomerbruiloft, is het weer. Hoewel de kans groot is dat je mooi weer hebt in de zomermaanden, is dit geen garantie. Als je ervoor kiest om buiten te trouwen, is het goed om een back-up plan te hebben voor als de weersomstandigheden wel slecht zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het realiseren van overkappingen of het regelen van plaids of paraplu’s als het koud is. Als je tijdens jouw bruiloft graag zowel gebruik wilt maken van een buiten- als binnenlocatie, is het goed om op zoek te gaan naar een trouwlocatie die deze mogelijkheid biedt. Mocht je nog zoeken naar de perfecte trouwlocatie, dan is het aanbod van Weddingspaces zeker de moeite waard om te bekijken.

Voldoende schaduwplekken

Kies je ervoor om helemaal buiten te trouwen of spendeer je een gedeelte van de bruiloft buiten? Dan is het goed om voor voldoende schaduwplekken te zorgen. Als het warm wordt tijdens de bruiloft en de zon volop schijnt, is dit namelijk een fijne bijkomstigheid. Niet alleen voor jou en je partner, maar ook voor de gasten op de bruiloft. Door schaduwplekken te creëren kunnen jullie soms even afkoelen en op een bloedhete dag kan dit ontzettend fijn zijn. Om schaduwplekken te creëren kun je vragen naar de mogelijkheden bij de gekozen trouwlocatie, maar je kunt natuurlijk ook zelf voor overkappingen of schaduwdoeken zoeken.

De fotoshoot op een goed moment plannen

De fotoshoot speelt natuurlijk een grote rol op de trouwdag. Je wilt tenslotte prachtige beelden laten maken van de dag, zodat je hier later nog met veel plezier op terug kunt kijken. Waar je echter over na moet denken als je een zomerbruiloft aan het plannen bent, is wanneer je de fotoshoot wilt doen. Aangeraden hierbij is om deze vroeg in de ochtend of tijdens zonsondergang te doen. Als het enorm heet is tijdens de bruiloft, kan het namelijk niet fijn zijn om een fotoshoot te houden in bloedhitte. Het is beter om dit op een wat koeler moment te doen. Bovendien laat je zo beelden maken waarbij jij en je partner niet continu tegen de zon in kijken.

Zorg voor handige benodigdheden

Als je een zomerbruiloft organiseert, is het van belang om het voor iedereen zo comfortabel en fijn mogelijk te maken. Het is daarom slim om na te denken over het meenemen van eventuele handige benodigdheden. Mocht het weer tegenvallen, dan kun je hierbij denken aan paraplu’s of plaids. Wordt het juist een bloedhete dag? Dan kunnen zonnebrand, flesjes water of parasols goed van pas komen. Speel dus goed in op de weersomstandigheden.

Deze dingen zijn goed om over na te denken bij het plannen van een zomerbruiloft. Hoe beter je een bruiloft in de zomer voorbereidt, hoe groter de kans op een succesvolle trouwdag om nooit meer te vergeten.

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook

Related posts
More #MNLK

Enkele verschillende soorten trouwpakken

2 Mins read
Trouwen is een van die gebeurtenissen in het leven die we ons voor altijd zullen herinneren. Het is vaak maar een of…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Grote doelen op oog? Deel het op in microprojecten voor meer succes! (trouwen, afvallen, reizen, zaken etc!)

1 Mins read
Zoals je van ons vast wel weet zijn we gek op grote dromen hebben, daar doelen van maken, er vervolgens plannen van…