The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

6 belachelijk snelle hypercars

1 Mins read

Het allervetste speelgoed wat er bestaat voor echte autoliefhebbers: een auto die zo snel is dat het woord supercar er nog te bescheiden voor is. Het is alleen voor de allerrijksten weggelegd, en door de steeds strenger wordende regels omtrend klimaat en CO2-uitstoot zijn er steeds minder van dit soort auto’s op de Europese wegen terug te vinden. Toch blijft de technologie achter de zogenaamde hypercars verbeteren en daardoor worden deze snelheidsduivels steeds krachtiger. In dit artikel zetten we zes van de vetste hypercars voor je op een rijtje.

6x supercars op een rijtje

Bugatti Veyron

De Bugatti Veyron was bij de lancering in 2005 de snelste auto ter wereld en dat is ook niet gek met een motor die over de 1000 pk heen schiet. De Veyron heeft een topsnelheid van 410km/h!

Pagani Huayra

Het Italiaanse bedrijf Pagani maakte een leuke hypercar met iets minder pk’s dan de Veyron, maar door het lichtere gewicht van de Huayra kan hij door zijn zes liter V12 motor met 800pk, alsnog meer dan 370km/h rijden.

Koenigsegg Agera RS

Het Zweedse bedrijf Koenigsegg zoeft met deze auto de Bugatti Veyron voorbij als het gaat om de snelste zijn. De Agera RS kan in 36.44 seconden van 0 naar 400 km/h optrekken, waarmee hij het record van zowel de McLaren F1 als van de Veyron verbreekt.

Ferrari LaFerrari

In het lijstje van de snelste auto’s ter wereld kan natuurlijk 1 bedrijf niet ontbreken, en dat is het iconische Ferrari. De LaFerrari kan bijna 10000 revoluties per minuut draaien en daardoor rond de 950 paardenkracht produceren, waardoor hij in onder 3 seconden tot 100 kilometer per uur komt.

McLaren P1

We noemden zonet al eventjes de F1 van McLaren, maar de P1-variant rijdt in 2.8 seconden van 0 tot 100 en heeft een bizarre topsnelheid van maar liefst 350 kilometer per uur.

Bugatti Chiron

Bugatti sluit ook de lijst af met de robuust uitziende Chiron, die topsnelheden van boven de 420 kilometer per uur haalt! Een schrale troost voor het geval je jaloers bent op de eigenaren: het is bijna nergens in de wereld toegestaan om zo hard te rijden.

Hypercar

(Bron: Art Konovalov / Shutterstock.com)

Over de vetste en snelste superbikes lees je hier.