The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

6 films van Morgan Freeman die je gezien moet hebben volgens ons

2 Mins read

Morgan Freeman citeerde ooit het gezegde ‘long foretold- long last; short notice- soon past om zijn acteercarrière te beschrijven. Hij bedoelde dat het tijd kostte om succes te behalen in het acteren, maar hij hoopte dat zijn lange strijd zou betekenen dat zijn carrière lang zou duren. Freeman heeft een filmcarrière van bijna 30 jaar achter de rug,

Dit zijn volgens MNLK de beste films van Morgan Freeman

Se7en

Na het megasucces van “The Silence of the Lambs” werden films over seriemoordenaars behoorlijk populair. In deze film speelt Freeman een agent die een moordenaar volgt die doodt op basis van de zeven hoofdzonden uit de Bijbel. De film heeft een van de meest verontrustende eindes ooit.

Invictus

Freeman ontving zijn vijfde Oscar-nominatie voor het spelen van de Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela. De film is een sportdrama dat laat zien hoe een voetbalwedstrijd hielp bij het genezen van de wonden die het land opliep na jaren van apartheid.

Million Dollar Baby

Freeman won de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor deze boksfilm over een jonge vrouw die wanhopig wil slagen in de sport. Freeman speelt een van de eersten die in de kwaliteiten van de boksende vrouw gelooft. De film won ook beste film, regisseur en actrice (Hilary Swank).

Street smart

Freeman bereikte iets bijna onmogelijk toen hij voor deze film een Oscar-nominatie voor beste mannelijke bijrol ontving. De film kwam vroeg in het jaar uit en bij een onbekende maatschappij. Daarom zou de film snel vergeten zijn, maar een aantal critici herinnerden zich de film aan het einde van het jaar en kenden Freeman hun stemmen toe voor zijn rol als brutale pooier.

Driving Miss Daisy

Freeman speelt een chauffeur die wordt ingehuurd om een oudere vrouw te helpen die niet meer zelf kan autorijden. Met het verstrijken van de jaren worden de twee ‘beste vrienden’, zoals Miss Daisy Freeman op beroemde wijze vertelt in de slotscène van de film.

The Shawshank Redemption

Deze geliefde film vertelt het verhaal van twee gevangenen die vriendschap met elkaar sluiten in de gevangenis. Met de vriendelijke vertelling van de film haalde Freeman een nominatie voor beste acteur binnen. Dat was één van de totaal zeven Oscar nominaties die de film kreeg, waaronder die voor beste film.

Check ook -> De films van Denzel Washington & Vier filmklassiekers met James Stewart

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Vijf mindfuck-films die je nu op Netflix kan kijken!

2 Mins read
Wat is er nou leuker dan een film waarvan je aan het einde nog niet eens weet hoe die ook alweer was…
More #MNLK

5 beste films van Clint Eastwood volgens MNLK

2 Mins read
Geen enkele andere acteur heeft een carrière gehad zoals die van Clint Eastwood, en waarschijnlijk zal niemand anders zal dat ooit herhalen….