The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

6 gouden tips voor een succesvol en prettig leven volgens Zig Ziglar

2 Mins read

De Amerikaanse wijsgeer, schrijver, verkoper, zakenman, coach en motivatie-guru Zig Ziglar is van vele markten thuis. Deze  alleskunner heeft een duidelijke stempel op de wereld achtergelaten. Mocht je nog niet bekend met hem zijn, dan is het tijd om kennis te maken met Zig Ziglar!

De onderstaande tekst verscheen eerder op Gortcoaching.

Oorspronkelijk is Ziglar een verkoper van kookgerei, maar dat beroep vormde hij om tot expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, presentatieskills en nog veel meer. Zijn boeken gingen als warme broodjes over de toonbank en zijn bestseller “See You at the Top” kreeg in 2000 een 25-jarige jubileumuitgave. Maar waarom is hij zo bijzonder? Wat is zijn boodschap? In “See You at the Top” verklapt hij wat volgens hem het geheim voor een fijn leven is: het fysieke, het mentale en het spirituele.

Wees behulpzaam

“Je kunt alles in het leven krijgen, als je maar anderen helpt te krijgen wat zij willen”. Dat is het mantra van dit boek. Je kunt dit op meerdere manieren interpreteren, maar wat Ziglar er mee wil zeggen is dat hoe meer je bijdraagt door je inspanningen, hoe meer je terug kunt verwachten in geld. Hij raadt aan om ervoor te zorgen dat je gezond bent en blijft.

Maak je doelen werkelijkheid

Zijn tweede tip heeft te maken met doelen. “Mensen lopen niet rond en staan dan opeens op de Mount Everest”. Maak plannen die je echt raken en maak ze zo concreet mogelijk. Zet ze op papier. Werk er geleidelijk aan, zodat het haalbaar is.

Je bent wat je leest

Volgens Ziglar ben je wat je tot je neemt. Consumeer je slechte tv-programma’s en voer je nutteloze gesprekken, dan heeft dit onbewust invloed op je mentale leven. De oplossing: lees goede biografieën van geslaagde mensen en luister lekker naar inspirerende muziek als je in de auto zit.

Investeer in een duurzame relatie

Waar hij ook sterk in gelooft in de liefde. Hij is een ongekende romanticus die meer dan vijftig jaar getrouwd was met zijn vrouw. Volgens hem heeft succes meer te maken met je duurzame relatie dan met wat dan ook. Trouw is het hoofdingrediënt van een gezonde relatie, vindt hij. Ook zegt hij dat trouwe relatie je energie en ondersteuning geeft.

Neem een frisse houding aan

Een houding kan hét verschil maken tussen winnen of verliezen. Een rigide of strenge houding is juist wat je wilt vermijden. Ziglar raadt aan om een frisse houding aan te nemen, dus vol verlangen en doorzettingsvermogen. De juiste houding zorgt ervoor dat je kunt omgaan met alle twijfels waar je tegenaan zult lopen op weg naar de top.

Leer jezelf goede gewoonten aan

Tot slot: gewoonten. Goede gewoonten zijn lastig aan te leren maar worden makkelijk vol te houden. Aan de andere kant zijn slechte gewoonten makkelijk aan te leren, maar heel lastig om af te leren en moeilijk om mee te leven. Zoek de juiste mensen om je heen die je kunnen motiveren om te stoppen met roken of juist om je joggingschema vol te houden. Ziglar zegt dat je gewoonten slechts de oppervlakte van je hele houding ten opzichte van het leven zijn.


Extra: Zig Ziglar’s Top 10 Rules For Success
Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

1 Mins read
Er is geen man die mij meer weet te motiveren om gas te geven dan eindbaas David Goggins. Deze keiharde veteraan der…
Business & Luxury #MNLK

Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad: 'The Truth about Money'

1 Mins read
Als het gaat om rijk/vermogend worden, dan zijn er maar weinig die het spelletje snappen. Robert Kiyosaki snapte het spelletje al in…