The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

6 slimme tips om je kantoor om te toveren tot een prettige werkomgeving

2 Mins read

Een opgeruimd, keurig, prettig, stijlvol en vooral aangenaam kantoor gaat ervoor zorgen dat jij en je collega’s meer werk verzetten. Je focus zal scherper zijn en je zult meer uren effectief bezig zijn.

Dat garandeer ik je!

Prettige stoelen

Comfortabel zitten is een vereiste voor iedereen die op kantoor zit. Je zit immers vele uren achter je scherm of in een meeting met klanten en collega’s. Je wil tijdens die lange besprekingen en pittige vergaderingen toch ook gewoon prettig zitten? Een aantal prettige vergaderstoelen is dan wel zo bevorderlijk voor de sfeer en effectiviteit van de meeting!

Planten

We leven tegenwoordig in een nogal onnatuurlijk omgeving. We zijn omringd door beton, staal en schermen. Het mist een beetje leven in de brouwerij. Een vleugje van de natuur kan geen kwaad en daarom adviseer ik een boel planten op kantoor neer te zetten. Het zal de boel qua look meteen opfleuren. En je zult merken dat de sfeer op kantoor ook meteen opfleurt!

Twee monitoren

Dit is er één waarvan mijn hoofd tolt. Hoe kunnen mensen in vredesnaam veel werk verzetten op slechts één kleine monitor?! Schaf jezelf twee monitoren aan en verwonder je over hoeveel meer overzicht je zult hebben. Het is niet bedoeld voor multitasken, maar vanwege het snelle schakelen tussen schermen.

Sta-zit-bureau

De hele dag zitten als een vraagteken is niet goed voor onze houding. Een elektrisch sta-zit-bureau is de oplossing voor wat meer variatie in je houding. Hoe beter je lijf functioneert, hoe beter jij zult functioneren in je werk. Investeer nu en profiteer later!

Noise Cancelling headphones

Focus vereist dat het niet onderbroken wordt. En in een moderne kantoortuin is dat vragen om problemen. Elk hoestje, niesje, krabbetje, roddeltje en lomp gegrinnik kan je focus voor langere periodes vernietigen. Doe jezelf en iedereen een plezier en zet een headset op die al het geluid blokkeert.

Een zichtbaar slogan om je te helpen herinneren

Door alle drukte kunnen we vaak vergeten wat we eigenlijk aan het doen zijn. Waar doen we dit eigenlijk allemaal voor? Waar maken we ons toch zo druk over? Een mooie quote, slogan, logo of citaat kan je helpen herinneren waarom je hier ook alweer bent. Dit credo (of mantra) helpt je weer back on track. Die van mij is: Hard werken, hard genieten.

Tip: Zorg dat deze boodschap héél zichtbaar is in je kantoor zodat je het elke dag weer ziet. En nu; back to work champ!

Related posts
More #MNLK

Het beste kantoormeubilair kiezen

2 Mins read
Je weet dat tijd geld is als ondernemer. Dan weet je dat het essentieel is om elk moment van je dag zo…
Business & Luxury #MNLK

Zijn er specificaties waar je op moet letten bij de keuze van een kantoorruimte?

2 Mins read
Op zoek naar een kantoorruimte in Amsterdam? Ben jij net een eigen bedrijf gestart? Of heb je voor je huidige bedrijf een…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…