The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

6x de mooiste plekken in Frankrijk

2 Mins read

Frankrijk is een veelzijdig land. Het heeft eigenlijk alles te bieden. Het land heeft niet alleen prachtige steden, maar ook een schitterende kust, fraaie natuurgebieden, indrukwekkende bergen, kristalheldere meren en idyllische dorpen. De mooiste plekken in Frankrijk zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar we gaan er toch een aantal benoemen die je echt niet mag overslaan.

Dit zijn de mooiste plekken in Frankrijk volgens onze redactie

1. Normandië

We beginnen in Normandië, bij Étretat. Een plek die je door de schitterende hoge witte krijtrotsen niet snel vergeet. Hier steken de rotsen op bepaalde plekken wel 70 meter boven het water van de Atlantische Oceaan uit. Sommige rotsen hebben bijzondere vormen, zoals de olifantenrots, de Manneporte. Vergeet ook de schattige dorpjes Fécamp, Yport en Saint-Valery-en-Caux niet te bezoeken als je toch hier bent.

In Normandië ligt ook de Mont Saint-Michel, een rotsachtig schiereiland. Vroeger was het echt een getijdeneiland, tegenwoordig loopt er een hoge smalle weg. De talloze trappetjes en kleine straatjes op het eiland zorgen voor een bijzondere sfeer en het eiland bekijken vanaf een afstand tijdens de zonsondergang is een onvergetelijke ervaring.

2. Nouvelle-Aquitaine

Als je in dit departement bent, moet je zeker het eiland Ile d’Oleron bezoeken. Het is misschien wel een van de mooiste plekken van Frankrijk. Er heerst een gemoedelijke sfeer en de oesterkweek, de visserij en de wijnbouw zorgen hier samen met het toerisme voor de inkomsten. Ook het beroemde Fort Boyard ligt hier voor de kust.

3. De Provence

De Gorges du Verdon in de Provence is natuurlijk echt een natuurwonder. De diepe kloof van 25 kilometer, felblauw water en schitterende uitkijkpunten maken dit gebied echt een bezoek waard. Ga er ook eens met de kano doorheen, dit is zeker ook een bijzondere ervaring.

4. De Franse Alpen

Als we het toch hogerop zoeken dan mogen we zeker de hoogste bergtop van Frankrijk niet vergeten, namelijk de Mont Blanc. Hier ligt altijd sneeuw. Omringd door fantastische zomer- en wintersportgebieden zijn deze berg en de rest van de Alpen het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken.

5. Côte d’Azur

Het Parc National des Calanques in de Côte d’Azur is een fraai natuurpark met unieke rotsformaties die deels ondergedompeld zijn in de azuurblauwe zee. De hoogteverschillen zijn enorm. De wandelroutes zijn indrukwekkend en je kunt altijd uitrusten op een van de heerlijke stranden aan de kust van de levendige Côte d’Azur met zijn mondaine plaatsen en pittoreske dorpen.

6. Parijs

Natuurlijk mag de stad van de liefde niet ontbreken in dit lijstje. Parijs is werkelijk een soort van openluchtmuseum. De talloze bezienswaardigheden en de typische Parijse sfeer zorgen dat je nooit genoeg krijgt van deze stad.

Check ook: Flaneren op Nikki Beach Saint Tropez – Top 5 bijzondere glamping accommodaties in Frankrijk

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Bijzondere plekken in Parijs, de stad der liefde

1 Mins read
Wie aan Parijs denkt, denkt direct aan de liefde. Parijs is niet alleen een stad waar je de liefde viert maar ook…